April 18, 2024
News Ticker

1 an de la Colectiv! “Nouă ne pasă. Împreună dăruim speranţă !”

Peste numai câteva zile, întreaga țară își va aminti cu durere în suflet de incendiul care a avut loc pe 30 octombrie, în clubul bucureștean Colectiv. Tragicul eveniment a luat viețile a 64 de tineri, iar peste 100 de alți tineri au avut și au nevoie, în continuare, de tratamente, operații chirurgicale și ședințe intensive de recuperare.

Crucea Roșie Română și Pro TV au lansat campania „Nouă ne pasă. Împreună dăruim speranță!” ca urmare a acestei tragedii naționale, din spirit de solidaritate pentru victimele și familiile acestora. La un an de la tragicul eveniment, continuăm să fim alături de victimele incendiului de la clubul Colectiv.

Până în prezent, campania a reușit să atragă donații în valoare de aproximativ 1.9 milioane de euro, dintre care peste 1,51 milioane de euro au fost deja distribuiţi către victimele care au cerut sprijinul organizaţiei şi către toate familiile care și-au pierdut pe cineva drag în tragedia din Colectiv.

Vrem să mulțumim încă o dată tuturor celor care s-au implicat în sprijinirea victimelor evenimentului tragic din 30 octombrie 2015. Numai prin donaţiile în bani acordate de persoane individuale şi companii am reuşit să oferim un sprijin concret celor răniţi în Colectiv, precum și să fim alături de familiile care şi-au pierdut rude, prieteni, cunoscuţi în acea noapte regretabilă. Dorim să aducem în continuare speranţă pacienților care au nevoie de recuperare, astfel că ne-am luat angajamentul de a duce mai departe campania pentru atât timp cât este nevoie, cu ajutorul donațiilor primite de la oamenii generoşi din România, a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române.

Până în acest moment, din totalul donațiilor colectate, 1.510.568 euro au fost utilizați astfel:

  • Fond de sprijin acordat victimelor în funcție de zilele de spitalizare, inclusiv celor internate în afara țării, în valoare de 535.677 euro;
  • Decontarea medicamentelor și a altor tratamente medicale necesare pentru victimele tratate în tară după externarea din unitățile medicale, în valoare de 156.031 euro;
  • Plățile externe către furnizorii de materiale și servicii medicale (Vigo Nv Campus, Grafliche Kliniken, Bg Klinikum Bergmannstrost Halle, Ortovital) pentru mănuși compresive, pantaloni compresivi, proteze, etc în valoare de 295.993 euro;
  • Aparatură medicală, medicamente și consumabilele medicale acordate unităților medicale unde au fost internate victimele din Colectiv (Spitalul de Arși, Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni, Spitalul Militar, Spitalul Gr. Alexandrescu, Spitalul Elias, Spitalul Pantelimon, Spitalul Floreasca, Spitalul Universitar, Spitalul Gerota) și kituri medicale UNIFARM, în valoare totală de 416.357 euro;
  • Sprijin pentru familiile celor decedați, 98.816  euro;
  • Alte cheltuieli (deplasări în țară sau în străinătate pentru aparținători, mobilă specială, îmbrăcăminte, produse alimentare etc), 7.694 euro.

Pe parcursul acestui an, din fondurile campaniei „Nouă ne pasă. Împreună dăruim speranță!” a fost asigurată o proteză bionică pentru mână unui pacient, în valoare de 92.000 de euro, precum și plata serviciilor medicale și a operațiilor reparatorii efectuate în clinici de specialitate din afara țării pentru cinci victime Colectiv.

În urma distribuirii acestor fonduri, în contul campaniei mai este disponibilă suma de 411.783 euro, sumă care va fi în continuare folosită pentru victimele internate în spitalele din afara țării, incluzând cheltuielile de tratament pentru recuperare sau cheltuieli de cazare și masă, pentru bandajele compresive (mănuși compresive, costume, veste etc), dar și pentru alte cheltuieli care pot apărea pentru victime.

Totodată, la un an de la tragedia din clubul bucureştean, pe 30 octombrie 2016, o parte din răniţii din Colectiv, împreună cu Asociaţia Promusic Events, vor organiza un concert rock caritabil, la Arenele Romane, unde vor urca pe scenă, printre alții, Vama, Holograf și Nicu Covaci. Intrarea se va face pe bază de donaţie, iar toate fondurile obţinute vor fi direcţionate, prin intermediul campaniei realizate de Crucea Roşie Română şi Pro TV, către victimele din Colectiv care încă au nevoie de tratament.

Despre Crucea Roșie Română

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, înființată în 1876, este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară a autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparțial și neutru. Organizația contribuie, prin programele desfășurate, la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică. Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național, cu reprezentare la fiecare nivel teritorial, având 47 de filiale, 746 subfiliale și 504 comisii, iar 5.500 de voluntari se implică activ în activitățile Crucii Roșii Române.

Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate sunt principiile fundamentale ale  Crucii Roșii Române care stau la baza tuturor  acțiunilor sale.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1