Deschiderea noului an universitar la Facultatea de Teologie a UV Târgovişte


Înaltpreasfințitul Părinte Prof. univ. dr. NIFON, Arhiepiscop și Mitropolit, a participat la ceremonia de deschidere a noului an universitar la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, eveniment la care au participat reprezentanți ai Centrului Eparhial, profesorii și studenții facultății, precum și părinți ai unor studenți.

După săvârșirea slujbei de Te Deum, Înaltpreasfinția Sa, în cuvântul său de învățătură, a vorbit despre necesitatea educațională a aprofundării spiritualității și a teologiei ortodoxe, alături de zidirea unei autentice personalități morale, pentru ca viitori misionari ai Bisericii să poată promova valorile evanghelice lumii contemporane. Înaltul Ierarh a accentuat necesitatea credinței pentru paradigma noastră de civilizație, căci este singurul fundament stabil înaintea oricărei încercări sau provocări.

La finalul ceremoniei, Înaltpreasfinția Sa a urat succes celor prezenți în demersul lor științific și educațional, insistând pe nevoia creșterii exigenței actului educațional și al aprofundărilor problemelor de teologie și misiune contemporană.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1