September 18, 2019
News Ticker

2 zile ! Târgoviște, capitala astronomiei românești

Societatea Astronomică Română organizează ASTRO 2016 – Gala Națională de Astronomie. Evenimentul se va desfășura la Muzeul de Istorie Dâmbovița din Municipiul Târgoviște în zilele de 30 septembrie și 1 octombrie (partea 1).

Programul evenimentului:

Vineri 30 septembrie

11:00-13:00, Conferință de astronomie: proiecte, programe și activități derulate de entitățile fizice și juridice din România

14:00-15:00, Festivitatea de premiere a performanței în astronomie și educație prin astronomie. Vernisajul expoziției de astrofotografie Lumină din Univers 2. Lansarea de carte cu tema Aventura cunoașterii. Memoria înaintașilor. Prezentarea revistei Exploratorilor Moderni, Space – Revista de astronomie. Lansarea Anuarului Efemeride astronomice 2017.

15:00-17:00, Workshopul de prezentare, pentru prima dată în România, a kitului educațional Quality Lighting Teaching susținut de d-na dr. Connie Walker de la Observatorul Național al SUA, președintă a Societății Astronomice a Pacificului. Kitul permite simularea efectelor iluminatului nocturn asupra omului, a ecosistemului și a cerului nopții.

17:00-21:00, Noaptea Cercetătorilor Europeni: standuri de prezentare, machete ale Sistemului Solar și nave spațiale, observații prin telescop.

Sâmbătă, 1 octombrie

10:00-13:00 – Continuarea conferinței de astronomie: proiecte, programe și activități derulate de entitățile fizice și juridice din România

Partea a 2-a, Runcu (Runcu Stone)

Sâmbătă 1 octombrie – Duminica 2 octombrie

Ateliere de lucru – Calendarul Național al Activităților Astronomice 2017

La eveniment participă reprezentanți de la Institutul Astronomic al Academiei Române, Agenția Spațială Română, Institutul de Astrofizică din Insulele Canare, Observatorul Național al SUA, Observatoarele astronomice, planetariile și complexele muzeale de științele naturii din București, Constanța, Galați, Suceava, Bârlad, Baia Mare, asociații și cluburi de astronomie din țară, observatoare astronomice private, instituții de învățământ, olimpici naționali și internaționali la astronomie.

Participarea publicului este permisă la activitățile de la Târgoviște. La workshopul susținut de dr. Connie Walker sunt invitați să participe elevi, studenți, profesori, specialiști în instalații și iluminat, medici, arhitecți, designeri, personal specializat din instituțiile publice.

Proiectul este finanțat de primăria Municipiului Târgoviște. Parteneri sunt Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” și Fundația Județeană pentru Tineret Dâmbovița.

foto: adevărul.ro

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.