December 7, 2024
News Ticker

Școala, între tradițional și modern! Conferință Națională pentru Studenți la Universitatea Valahia Târgoviște!

DPPD Valahia”: Conferința națională pentru studenți „Școala între tradițional și modern” a ajuns la cea de-a XIV-a ediție

 

În perioada 25-26 mai 2023 a avut loc cea de a XIV-a ediție a Conferinței naționale  pentru studenți intitulată Școala între tradițional și modern, organizată de colectivul  Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, din cadrul Universitații Valahia” din Târgoviște.

La acest eveniment, devenit deja tradiție, au prezentat lucrări, alături de studenții Universității Valahia” din Târgoviște, care se pregătesc pentru o carieră didactică, studenți din alte  universități precum: Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești, Universitatea Tehnică de Construcții din București, Universitatea Politehnica din București și Universitatea din București. Lucrările prezentate de studenții DPPD Valahia” au fost coordonate de prof. univ. dr. Gabriel Gorghiu, conf. univ. dr. Ana-Maria Petrescu, conf. univ. dr. Luminița Drăghicescu, lect. univ. dr. Ioana Stăncescu și lect. univ. dr. Ancuța Elena Santi.

De asemenea, conferința a capătat plusvaloare prin prezentările susținute de specialiști în domeniul educațional și prin workshopurile pentru studenți și cadre didactice, organizate în contextul acesteia.

Astfel, în prima zi a conferinței au avut loc două  workshop-uri care s-au bucurat de un real interes în rândul participanților. Este vorba de workshop-ul  cu tema Starea de bine ca politică de management, suținut de Prof. Marian Dobrescu și Prof. Denisa Toader, Liceul de Arte „Bălașa Doamna”, Târgoviște și  de cel intutlat Sanogeneza pe înțelesul tuturor suținut de Terapeut în terapii complementare Liliana Stanciu.

A doua zi a conferinței a debutat cu o prezentare cu titlul Săptămâna europeană a sportului – Recomandări privind promovarea unui stil de viață activ pentru toți, suținută de  dna. Anca Ionescu, consilier  în Ministerul Sporturilor, cadru didactic asociat la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, București și a continuat cu prezentarea a două lucrări din domeniul pedagogiei/științelor educației: Pedagogie. Hărți conceptuale vol. 1 (2021) și Pedagogie. Teoria generală a educației (2022),ambele apărute la  Editura DPH, realizată de reputatul pedagog – prof. univ. dr. Sorin Cristea, de la Universitatea din București.

În acestă perioadă în care sistemul național de educație se află într-o etăpă de criză se cuvine poate să reflectăm împreună la ceea ce înseamnă a fi profesor… privind din afara sistemului și făcând o analiză superficială mulți consideră că  este o meserie simplă, accesibilă și comodă, o variantă de rezervă, un loc de muncă relativ stabil și sigur. Așa să fie oare? Cu siguranță, NU! Pentru noi cei care slujim în acest domeniu de mulți ani înseamnă cu totul altceva… este o meserie de vocație, o meserie pentru care trebuie să te pregătești continuu, în care trebuie să te dedici cu trup și suflet și în care nu poți să ai satisfacții decât dacă îți înțelegi pe deplin misiunea și te angajezi cu responsabilitate în realizarea ei. Ca atare, vă îndemn să reflectați la aceste aspecte, să încercați le înțelegeți, să le interiorizați și să faceți o alegere responsabilă în domeniul carierei.”, a transmis Conf. univ. dr. Ana-Maria Petrescu,  director al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, din cadrul Universitații Valahia” din Târgoviște.

Conferința a reunit peste 80 de participanți, din care 61 au susținut  lucrări, oferind tuturor, profesori și studenți deopotrivă, prilejul de trăire și împărtășire a unor experiențe de cunoaștere valoroase.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1