September 27, 2022
News Ticker

Partidul ARCA – Dreptate Adevăr Credință! Ne propunem să construim o țară puternică și mândră de istoria și tradițiile ei !

Stimați cititori,
Partidul ARCA-DREPTATE ADEVĂR CREDINȚĂ a luat ființă din dorința unor români, creștini de a construi o platformă politică de centru, profund ancorată în valorile creștine naționale și europene, fiind conceput în primăvara anului 2018
Fondatorii Partidului ARCA-DREPTATE ADEVĂR CREDINȚĂ sunt cadre didactice și antreprenori, oameni tineri care au vrut să demonstreze că se poate face o altfel de politică atunci când liantul dintre membri este credința creștină și iubirea de țară și de neam, ancorată în posibilitatea reală de a crea un model economic sustenabil și prosper. Membri fondatori au crezut cu tărie că oamenii simpli și decenți sunt capabili să definească și să construiască un viitor adecvat acestei țări, precum și că valorile creștine, alături de demnitatea și identitatea națională, constituie fibra și referința românului.
Partidul ARCA – DREPTATE ADEVĂR CREDINȚĂ a luat ființă ca o luptă a crezurilor enunțate cu realitatea decadentă, dominată de devastare, nesăbuință, speculă și individualism. Prea mulți români și-au pierdut încrederea și au ales să tacă, prea mulți aleg soluțiile facile și satisfacțiile personale imediate, prea multă lipsă de minte și de chibzuială a cuprins administrarea României.
PARTIDUL ARCA-DREPTATE ADEVĂR CREDINȚĂ reprezintă o simbioză firească a unei ideologii politice creștine cu un model civic și economic distributist susținut de viziunea și proiectul TraciaLand încă de la 17 Iulie 2009. Proiectul a fost prezentat publicului larg în 25 aprilie 2012, cu ocazia Forumului Montan organizat sub sigla Academiei Române în județul Neamț, în cadrul Centrului Cultural și Pastoral “Sf Daniil Sihastrul” al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.
TraciaLand este un concept și mai înainte de toate un model de bussines, însuflețit de o stare de spirit și de o energie a tuturor locuitorilor care s-au născut și au trăit pe aceste meleaguri. Aceștia au constituit modele de viață în societate, din cele mai vechi timpuri până în prezent și au fost păzitorii istoriei neamului românesc.
Legat de tărâmurile Tracilor(TraciaLand), a istoriei și credințelor lor, este foarte interesant de observat evoluția cronologică a cultului Cavalerului Trac (Întemeietorul de neamuri), vechi de peste 3500 de ani și simbolistica atribuită acestuia în timp. În iconografia sacră, Cavalerul Trac este o divinitate a dreptăţii, a binelui care învinge răul şi întunericul, în fața sa aflându-se copacul sacru (Pomul Vieții), dintre crengile căruia se vede șarpele (semn al tainei acestei Lumi) și un altar cu focul aprins (de veghe întotdeauna). Simbolul creștin a suprapus peste o imagine traco-geto-dacică străveche, personajul creștin al Sfântului Gheorghe, care pare o copie fidelă a Cavalerului Trac, atât prin frapanta asemănare dintre reprezentările iconografice ale celor doi, cât și prin rolul de luptă împotriva răului. Steagurile de luptă ale marelui voievod Ștefan cel Mare erau împodobite cu acestă imagine.
Simbioza organică și firească rezultată din modelul promovat de o urmașă a locuitorilor traci de pe aceste meleaguri, doamna Otilia MAGHERU și un grup de profesori cu o ideologie creștin ortodoxă, a răspuns întrebărilor din ce în ce mai multor români legate de modul în care ideologia devine pragmatism și eficiență, hrănind din punct de vedere economic valori morale și credințe care par a fi fost lăsate uitării.
Scopul Partidului ARCA-DREPTATE ADEVĂR CREDINȚĂ este punerea în practică, prin accesul la guvernare, a viziunii despre fundamentele sociale și etice inerente unei dezvoltări democratice sustenabile și durabile, despre o Românie clădită pe valorile moral-creștine identitare și definitorii pentru acest popor, despre prevalența legii, înțelepciunii, discernământului, cumpătării, bunului simț și smereniei.
Ne propunem să construim atât împreună cu toți cei care vin cât și cu cei care aleg să nu vină lângă noi, o țară puternică, mai presus de interese mărunte, prosperă și mândră de istoria și tradițiile ei.
Putem face toate acestea dacă reușim edificarea unei societăți în care piața și banii să se transforme din scopurile absolute de astăzi în rezultantele firești ale unui mod de viață în care cetățenii își regăsesc timpul necesar pentru descoperirea, promovarea și transmiterea către generațiile viitoare a adevăratelor valori care îi pot face mai buni, respectiv solidaritate și comuniune.
Românii care vor să construiască împreună o țară în care să creadă și să se încreadă sunt mai mult decât bineveniți în încercarea noastră de a merge în direcția ”românească”.

Cu stimă,
Partidul ARCA-DREPTATE ADEVĂR CREDINȚĂ
Contact: Otilia Magheru – Prim Vicepreședinte, Partidul ARCA-Dreptate Adevăr Credință
tel: 0737 910 977
e-mail: partidularca@gmail.com

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1