Comisia juridică din Camera Deputaților a votat joi, 14 octombrie, un raport de respingere a proiectului inițiat de USR care viza abrogarea pensiilor speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene.
Pentru raportul de respingere a proiectului de lege au votat 15 deputaţi, şase s-au exprimat împotrivă şi doi s-au abţinut. Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată în cazul acestui proiect de lege.
Liderul deputaților USR Ionuț Moșeanu a acuzat PNL că votează cot la cot cu PSD și că răspunde în fața baronilor locali.
„Prin responsabilitate, PNL pare că a înțeles responsabilitate în fața baronilor. În Comisia Juridică, PNL și PSD au votat astăzi împotriva proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale pentru primari și președinți de Consilii Județene. Un vot care vine în condițiile unei inflații de 6.3%, cea mai mare de la intrarea României în UE. Un vot în total dispreț față de nevoile reale ale românilor”, a afirmat Ionuț Moșteanu pe Facebook.
Moșteanu a precizat apoi că liberalii trebuie să revină la masa negocierilor și să voteze guvernul Cioloș pentru a opri criza politică.
„Nu baronii trebuie mulțumiți astăzi. Aștept de la PNL să revină în România reală. Să vină la masa negocierilor pentru votarea Guvernului Ciolos, să oprească criza politică declanșată de Florin Cîțu, să dăm României un Guvern stabil și să renunțe la voturile alături de PSD pentru noi privilegii”, a conchis Moșteanu.
Pe 21 septembrie, proiectul primea aviz negativ și de la Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților, după ce PSD, PNL, UDMR și minoritățile au votat împotriva proiectului.
Conform deputatului Cătălin Teniță, singurii care au votat în favoarea proiectului au fost cei patru reprezentanți de la USR-PLUS.
„Eliminarea pensiilor speciale ale primarilor, proiect USR-PLUS, aflat astazi la aviz Comisia pentru Drepturilor Omului. 4 voturi PENTRU. Toate de la USR-PLUS (4 membri, toți prezenți).
Restul voturilor (aproximativ 16, de la PSD, PNL, UDMR și minorități, reprezentantul AUR în grevă parlamentară): CONTRA. Aviz negativ, fără drept de apel”, a afirmat Teniță.
Sursa – 7Media
Leave a Reply