IPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon! Mesaj de Ziua Drapelului Național!


Ziua Drapelului Național reprezintă, de fiecare dată, un deosebit prilej de a cinsti cel mai puternic simbol românesc – drapelul național, care, alături de imnul și stema națională exprimă esența valorilor neamului românesc.

Prin cele trei culori ale sale, drapelul românesc ne duce cu gândul la Sfânta Treime, fundamentul credinței creștine, care i-a călăuzit prin secole pe înaintașii noștri. Simbolismul culorilor drapelului nostru național este bogat și plin de numeroase reverberații spirituale și culturale. Albastru este simbolul cerului, al virtuții și al valorilor în care noi credem, dar și al blândeții, bunăvoinței și generozității Culoarea galbenă reprezintă simbolul bogăției, al plinătății, al puterii și al purității, iar roșu este simbolul eroilor, al mărturisitorilor și al sfinților neamului nostru, dar și al tuturor acelora care și-au jertfit viața pentru mai binele nostru.

În timp de război sau în timp de pace, drapelul românesc, a fost binecuvântat de slujitorii Bisericii noastre strămoșești, pentru a fi semn puternic care să coalizeze pe toți concetățenii noștri în a birui vitregiile vremurilor și tot ceea ce le este potrivnic și a merge, plini de speranță, înainte pe drumurile istoriei.

Drapelul național românesc este simbolul unității, al solidarității și al comuniunii naționale, dar exprimă în mod puternic și credința noastră în Dumnezeu, așa cum vedem din înțelegerea pe care i-au dat-o numeroase personalități ale istoriei noastre, cum este Tudor Vladimirescu, cel pe care-l comemorăm anul acesta, la două veacuri de la asasinarea sa.

Cu încredere statornică în valorile Evangheliei lui Hristos, încrezători în puterea neamului nostru de a-și împlini vocația sa istorică, mergem înainte, cu neștirbită speranță în Bunul Dumnezeu!

Vă împărtăşesc tuturor binecuvântări şi urări de sănătate si bucurie!

 

 

† NIFON,

 

Arhiepiscop şi Mitropolit

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1