October 6, 2022
News Ticker

100 de ani de existență! Flacăra Moreni vrea să invite FC Porto la sărbătoarea centenarului!

Autoritățile publice locale din Municipiului Moreni vor invite legendara grupare portugheză FC Porto pentru a disputa un meci amical de OldBoys în compania echipei Flacăra Moreni, o reeditare a celebrei partide din Cupa UEFA din septembrie 1989, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de existență a clubului dâmbovițean.

Pe 27 septembrie 1989, FC Porto s-a impus la Moreni cu scorul de 2-1 (2-0 la Porto), în prezenta a peste 10.000 de spectatori în tribune. Pentru Flacăra Moreni a marcat Beldie, iar din lotul echipei morenare, antrenată la acea vreme de către Ion Nunweiller, făceau parte jucători precum Butufei, Tene, Dragnea, Costel Pană, Glăvan, Jercălău sau Chiriță.

Până aici, toate bune și frumoase, dar ce ne facem cu Baza Sportivă a clubului Flacăra Moreni, care arată jalnic?! Gazonul, este adevărat, întrunește condițiile ideale unei partide, chiar și de OldBoys, dar, în rest?!

În premieră, pot să vă spun că încercăm să-i invităm pe cei de la FC Porto, în condițiile în care, la anul, clubul Flacăra Moreni va sărbători 100 de ani de existență, pentru o partidă de OldBoys. Dacă nu vor putea, poate va veni o echipă de juniori de la FC Porto. În ceea ce privește stadionul, ne aflăm în negocieri cu o echipa tehnică și vrem să întocmim un proiect de reabilitare și modernizare a Bazei Sportive prin Compania Națională de Investiții, ne-a mărturisit Răzvan Bejan – Viceprimarul Municipiului Moreni. Flacăra Moreni este singura echipă dâmbovițeană care a participat într-o competiție europeană de fotbal și este și cea mai veche grupare sportivă din județ.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1