Comunicat de presă
cu privire la încheierea proiectului cu titlul
Școala Bucuriei – Parteneriat pentru o comunitate de învățare durabilă
Partenerii proiectului “Școala Bucuriei – Parteneriat pentru o comunitate de învățare durabilă”, POCU/74/6/18/105645, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6 Educație și competențe:
- Asociația Inovitaverde – Beneficiar
- Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița – Partener 1
- Casa Corpului Didactic Dâmbovița – Partener 2
- Asociația Tineri pentru Europa de Mâine – Partener 3
- Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Dâmbovița– Partener 4
- Unitatea Administrativ Teritorială Oraș Răcari – Partener 5
anunţă finalizarea perioadei de implementare a proiectului, derulat în perioada mai 2018 – mai 2021. Conferința finală a fost prevăzută pentru data de 9 mai 2021 (duminică, de Ziua Europei – 71 ani), ora 11, la Școala Gimnazială Ciocănești, jud. Dâmbovița.
Proiectul a avut ca obiectiv general: prevenirea abandonului timpuriu al școlii pentru 480 de copii și elevi aparținând grupurilor vulnerabile din comunități dezavantajate din județul Dâmbovița (zonele Răcari și Ciocănești) prin programe integrate de consiliere, educație remedială și activități nonformale, orientate către nevoile specifice ale acestora, programe orientate către 108 de părinți/tutori, precum și îmbunatățirea competențelor a 75 de cadre didactice din învațamântul preuniversitar care profesează în comunități vulnerabile.
Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 4 553 623,85 lei din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 4 300 720,42 lei.
Grupul ţintă al proiectului a fost reprezentat de copii și elevi selectați din cadrul Liceului Teoretic “Ion Ghica” Răcari și din cadrul Școlii Gimnaziale Ciocănești: 120 de preșcolari și 360 de școlari (din care: 78 elevi de clasa a X-a, 162 elevi de clasa a VIII-a, 120 elevi de clasa a IV-a), 108 parinți/tutori și 75 cadre didactice.
Activitățile principale desfășurate în cadrul proiectului în cei 3 ani de implementare sunt: consiliere și orientare educațională, educație de tip remedial, ateliere tematice de educație nonformală (sănătate, igienă, sport; abilități de viață independentă; istorie locală, tradiții, meșteșuguri; drepturile omului și democrație; chimie și energie verzi; antreprenoriat și inițiativă; teatru forum), programe de formare profesională, acțiuni educaționale în comunitate.
Pentru detalii:
Cristina Mihaela NICOLESCU – Manager proiect, www.inovitaverde.ro
Email: cristina@inovitaverde.ro; inovitaverde@gmail.com
Cătălina Aurora HOMEGHIU – Inspector Școlar General
Email: c_homeghiu@yahoo.com, isjdb@isj-db.ro
Leave a Reply