April 16, 2024
News Ticker

Deputatul PSD, Claudia Gilia, Declarație Politică: “De ce se opune Președintele bunului mers al României?”

Stimaţi colegi,

Doamnelor şi domnilor deputaţi,

 

Suspendarea şedinţei de ieri a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării este un act fără precedent în istoria României post-decembriste. Decizia Preşedintelui este cel puţin îndoielnică, întrucât ea afectează însăși funcționarea statului. Evident, gestul Şefului statului de a suspenda şedinţa fără a acorda avizul CSAT necesar declanşării procedurilor de rectificare bugetară, nu are nicio motivaţie legală.

Derapajul vremelnicului ”chiriaş” de la Cotroceni se înscrie în seria bizară a acţiunilor sale publice din ultima perioadă, prin care, după bunul său plac, şi-a schimbat funcţia de Preşedinte pe cea de viitor candidat la Preşedinţie.

Este regretabil faptul că domnul Klaus Iohannis ignoră în mod deliberat nevoile bunei funcţionări a instituţiilor statului, împiedicând eliberarea avizului pentru operaţionalizarea rectificării. Prin această amânare, Şeful statului se opune făţiş bunului mers al economiei naţionale, deci, implicit, blochează dezvoltarea României, ceea ce este inadmisibil!

Este bine ştiut faptul că întârzierea efectuării rectificării bugetare poate avea consecinţe negative, atât în plan economic, cât şi social şi instituţional. Faptul că Preşedintele trage de timp prin aceste subterfugii ieftine ar putea să coste foarte mult România pe termen scurt, atât prin blocarea investiţiilor de la nivel central şi local, în infrastructură, educaţie, sănătate, agricultură, cât şi printr-o posibilă întârziere a plăţii salariilor angajaţilor statului pentru luna septembrie. Mai mult, proiectul de rectificare bugetară al Guvernului prevede alocarea de fonduri pentru sprijinirea financiară a românilor ale căror animale au fost afectate de pesta porcină, oameni care nu îşi pot recupera banii din cauza Preşedintelui Iohannis!

Consider că Preşedintele trebuie să fie al tuturor românilor. Domnia sa nu ar trebui niciodată să gândească împotriva propriului popor, cu atât mai mult să acţioneze ca atare. Blocarea rectificării bugetare dovedeşte însă că lucrurile nu sunt în regulă din punctul de vedere al exercitării prerogativelor constituționale, fapt regretabil şi condamnabil, deopotrivă.

Îmi exprim speranţa că Preşedintele României va reveni cât mai repede cu picioarele pe pământ, deoarece astfel de iniţiative îndreptate împotriva ţării şi a românilor nu-i fac cinste şi s-ar putea să se întoarcă împotriva domniei sale, ca un bumerang.

 

Claudia GILIA, Deputat PSD

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1