June 21, 2019
News Ticker

Comunicat PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu! “Suntem alături de președintele Liviu Dragnea!”

Organizația Județeană Dâmbovița a Partidului Social Democrat a luat act, cu surprindere, de decizia de condamnare a domnului Liviu Dragnea, pronunțată de Înalta Curte de Casație si Justiție.

Decizia de astăzi este de prima instanță, luată de judecători cu majoritate. Opinia separata a unuia dintre cei 3 judecători si amânările repetate in pronunțarea deciziei, ridica serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea si temeinicia acesteia.

Manifestările violente, agresivitatea si ura promovate in spațiul public, atacurile din presa, presiunea continua a străzii, depunerea moțiunii de cenzura, par a fi elemente ale unui întreg, care a generat decizia instanței.

Potrivit dispozițiilor art. 23 alin 11 din Constituția României ,, pana la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești de condamnare, persoana este considerata nevinovata,,.  In același sens sunt si prevederile Directivei 2016/343 a Uniunii Europene privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție si dreptul de a fi prezent la proces in cadrul procedurilor penale.

In acest context dificil suntem alături de președintele Liviu Dragnea si ne exprimam ferm pentru respectarea  prezumției de nevinovăție. Acțiunea  politica a PSD trebuie sa se manifeste in următoarele direcții:

  • Păstrarea si întărirea unității partidului ;
  • Promovarea reformelor privind justiția, continuarea luptei împotriva abuzurilor, respectarea drepturilor si libertăților cetățenilor;
  • Continuarea guvernării in cadrul coaliției PSD-ALDE si punerea in aplicare a programului pentru care au votat milioane de români in anul 2016.

 

Senatorul Adrian Țuțuianu

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.