April 18, 2024
News Ticker

Poliția Dâmbovița! Activități de informare pentru prevenirea furturilor și înșelăciunilor

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în colaborare cu efective de la Serviciul Județean de Poliție Transporturi, au organizat o activitate informativ-preventivă în zona gării din Târgoviște.

Prin intermediul acțiunii, cetățenii au fost informați cu privire la modalitățile de protecție, pregătirea antivictimală a comunității fiind una dintre prioritățile structurii de prevenire.

Beneficiarii au primit pliante cu sfaturi utile pentru a reduce gradul de victimzare prin infracțiuni de furt și înșelăciune.

Recomandări preventive:

Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, smartphone-uri).

Nu purtaţi portofelul în buzunarul din spate al pantalonilor.

Ţineţi geanta în faţă și protejați-o cu mâna.

Evitați discuțiile cu persoanele necunoscute și nu le împrumutați lucrurile dumneavoastră, indiferent de motivul invocat.

Manifestați atenție sporită în spațiile și zonele aglomerate.

Când vă aflaţi într-un mijloc de transport în comun şi vă simţiţi înconjurat, schimbaţi-vă imediat locul.

Atenție când retrageți bani de la bancomate! Acoperiţi ecranul şi tastatura ATM-ului, pentru ca altă persoană care aşteaptă în spatele dumneavoastră să nu vă poată vedea PIN-ul sau suma tranzacţionată!

Imediat după efectuarea operațiunii, puneţi banii, cardul şi chitanţa într-un loc sigur.

Dacă observaţi ceva sau pe cineva suspect, anulaţi tranzacţia şi plecaţi imediat, iar dacă vă urmăreşte cineva după efectuarea unei tranzacţii, mergeţi către un loc aglomerat, bine iluminat şi sunați la poliţie!

Nu ezitaţi să luaţi atitudine atunci când sunteţi martorul unei infracţiuni. Anunțați cea mai apropiată unitate de poliție sau apelați 112, număr gratuit.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1