April 19, 2024
News Ticker

Revoltător, la Târgovişte! Din 300 de asistaţi social apţi de muncă, 260 au scutiri medicale

Primarul Târgoviştei, Daniel Cristian Stan, a prezentat alături de Ciprian Toni Mihai, director al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Dâmboviță, situația beneficiarilor de ajutor social din municipiul Târgoviște.

Din analiza pe care am făcut-o, a rezultat o situație revoltătoare, în sensul că din cei aproximativ 300 de beneficiari apți de muncă, 260 au prezentat documente medicale potrivit cărora nu pot depune efort fizic.

Astfel, deși pare greu de crezut, am constatat că o mulțime de beneficiari suferă de tot soiul de tulburări anxioase, depresive, depresive recurente, etc, toate acestea “incompatibile” cu orice efort fizic.

Consider intolerabilă o asemenea situație, motiv pentru care, nu mai târziu de mâine, voi sesiza atât Colegiul Medicilor (din nou), cât și Casa de Asigurări de Sănătate și Direcția de Sănătate Publică.

Înțeleg că pot fi situații în care o anumită persoană are nevoie de sprijin material, însă acesta implică și efectuarea unor ore de muncă.

Este incorect față de cetățenii onești ai acestui oraș, ca anumite persoane să se sustragă unei activități, pe care sunt obligați să o presteze în baza unor dispoziții legale exprese, beneficiind de drepturi bănești absolut nejustificate, chiar dacă aceste drepturi nu se suportă din bugetul local.

Deși am redus cu peste 100 de dosare numărul asistaților sociali, cei care primesc acest ajutor trebuie să-și îndeplinească obligațiile, nu să apeleze la tot felul de strategii pentru a nu munci”, a mărturisit Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgovişte.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1