April 25, 2024
News Ticker

Liderul CJD, Alexandru Oprea, oficiali guvernamentali și ai Ambasadei Norvegiei, vizită de lucru la Casa Atelier Gabriel Popescu

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a efectuat, alături de reprezentanţi ai Ministerului Culturii și Identității Naționale, ai Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și ai Ambasadei Regatului Norvegiei la Bucureşti, o vizită de lucru la Casa Atelier Gabriel Popescu din comuna Vulcana-Pandele pentru a marca închiderea programelor dedicate sectorului cultural, finanţate prin Granturile SEE 2009 – 2014.

În acest sens, premergător vizitei de la Casa Atelier Gabriel Popescu, în cadrul unei conferinţe organizată în judeţul Ilfov, au fost prezentate principalele realizări ale programelor şi proiectelor implementate în actualul cadru de finanţare. Totodată, au fost expuse o serie de poveşti de succes cu scopul de a împărtăşi din experienţa promotorilor de proiect.

Reamintim faptul că obiectivul de investiţii Casa Atelier Gabriel Popescu a fost reabilitat printr-un proiect derulat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa în cadrul Programului PA16/RO12 “Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural și natural”, finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2009 – 2014.

Valoarea totală a costurilor eligibile ale proiectului este de 2.516.808,24 lei din care 2.139.287 lei – granturi SEE şi 377.521,24 lei – fonduri de la bugetul de stat.

La acest eveniment au mai participat: primarul comunei Vulcana-Pandele, Vasile Radu, directorul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” – Ovidiu Cârstina, reprezentanți ai Unității de Implementare a Proiectului.

Menţionăm faptul că din cadrul Programului PA16/RO12, proiectul implementat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa a fost singurul selectat pentru a fi vizitat în vederea marcării închiderii programelor finanțate din fonduri norvegiene.

Acțiunea s-a încheiat cu o demonstrație în arta gravurii, realizată de artistul plastic Andrei Scărlătescu.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1