June 21, 2019
News Ticker

Organizația “Salvați Copiii “România! Donație la Secția de Neonatologie a Spitalului Județean Târgoviște

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a participat la conferinţa de presă organizată de Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, cu ocazia donaţiei primite din partea Organizaţiei „Salvaţi Copiii” România.

Donaţia a constat într-un ventilator de suport respirator în valoare de 23.500 euro şi face parte din programul de reducere a mortalităţii infantile, pe care organizaţia îl derulează în beneficiul maternităţilor încă din anul 2012. Anul acesta, organizaţia „Salvaţi Copiii” România a dotat, cu echipamente medicale în valoare totală de 700.000 euro, 38 de maternităţi din 32 de localităţi.

Noul echipament medical primit de Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte se dovedeşte a fi extrem de important pentru maternitate, singura maternitate de grad doi care deserveşte judeţul Dâmboviţa, întrucât, în anul 2016, 287 de nou-născuţi au avut nevoie de îngrijiri în secţia de terapie intensivă. Numărul mare de nou-născuţi, cu nevoi în acest sens, impune transformarea maternităţii într-una de grad trei, donaţia primită de Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte fiind un pas important în realizarea acestui obiectiv.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.