April 18, 2024
News Ticker

Florin Georgescu, Prim-Viceguvernator BNR, Doctor Honoris Causa al Universității Valahia Târgoviște

Senatul Universității „Valahia” din Târgoviște vă invită să participați pe data de 2 iunie, ora 10.00, la Amfiteatrul ”Paraschiv Vagu”, Corp B, parter, Campusul universitar din str. Aleea Sinaia  nr. 13, la decernarea titlului și a diplomei de Doctor Honoris Causa, domnului prof. univ. dr. Florin GEORGESCU, Prim-viceguvernator și Vicepreședinte al Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României.

Domnul prof. univ. dr.  Florin GEORGESCU este o personalitate remarcabilă, creator  de școală în domeniul financiar-bancar, activitatea profesională a domniei sale reprezentând un etalon în domeniul studiilor economice. Experiența acumulată în domeniul finanțelor, recunoașterea profesionalismului, leadership-ul, precum și calitățile umane de care a dat dovadă, i-au conferit numeroase funcții și poziții cheie în care profesorul Florin GEORGESCU a demonstrat curaj, empatie, abilități manageriale, reprezentând  cu maximă competență și patriotism România.

Existența domniei  sale a fost marcată de o traiectorie profesională de excepție, presărată de activități intense în domeniile financiar-bancar și universitar cu două direcții de acțiune. O primă direcție a oferit profesionistului posibilitatea de a-și aduce contribuția la dezvoltarea instituțională a Băncii Naționale a României, instituție de prestigiu și de prim rang în funcționarea economiei naționale și a construcției bancare europene. Cea de-a doua direcție o reprezintă însăși activitatea didactică desfășurată de domnul prof. univ. dr. Florin GEORGESCU, prin care a obținut o imagine multivalentă în domeniul învățământului superior din România.

Realizările de excepţie ȋn plan ştiinţific şi profesional ale domnului profesor universitar Florin GEORGESCU s-au bucurat de o largă apreciere atât ȋn plan naţional, cât şi internaţional şi au fost recunoscute şi consacrate printr-o serie de prestigioase distincţii (Ordinul “Steaua României” în grad de „Cavaler”, respectiv de „Ofiţer”; Ordinul „Meritul industrial şi comercial” în grad de „Mare Ofiţer”; Emblema „Onoarea Armatei Române”; titlul de „Doctor Honoris Causa” a trei importante Universităţi din România sau diploma „Virgil Madgearu” cu medalie de aur a Academiei de Studii Economice din Bucureşti).

Activitatea domniei sale este aşezată pe fundamentele solide ale expertizei sale profesionale, a cunoştinţelor şi viziunii dobândite de către domnul profesor universitar Florin GEORGESCU ȋntr-o bogată carieră ȋn serviciul public, ȋn domeniul financiar-bancar şi fiscal (Vicepreşedinte al Consiliului de administraţie şi Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale a României; Viceprim-ministru şi Ministru al Finanţelor Publice; guvernator, din partea României, la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Europeană de Investiţii; membru în Comitetul European pentru Risc Sistemic; membru în Comitetul de Supraveghere al Băncii Centrale Europene).

Ansamblul aspectelor menţionate, meritele deosebite ȋn dezvoltarea sistemului financiar-bancar din România şi a cunoaşterii ştiinţifice a acestui domeniu, aportul de substanţă la consolidarea pe plan naţional şi internaţional a ȋnvăţământului economic şi a prestigiului profesiei de economist, ne onorează să-l primim pe domnul prof. univ. dr. Florin GEORGESCU, în rândul laureaților ,,Doctor Honoris Causa”  din cadrul comunităţii academice a Universităţii „Valahia” din Târgoviște.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1