March 28, 2024
News Ticker

Centru de Management al Deșeurilor, în Dâmbovița?! Staff-ul CJD, întâlnire cu investitori austrieci

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, şi vicepreşedintele Alin Manole au purtat discuţii cu reprezentanţii companiei Avenue Energy GMBH cu privire la deschiderea unui centru de management integrat al deşeurilor în judeţul nostru. Din partea Avenue Energy GMBH au participat: Jandraka Juresko – Kero, director al departamentului privind protecţia mediului pentru regiunea Europei de Sud, David Wolfe, director al departamentului privind managementul deşeurilor.

Intenţia investitorilor în acest sens vizează reducerea, în mod semnificativ, a cantităţii de reziduuri solide depozitate în gropile de gunoi, proiectul propus vizând următoarele:

  • un sistem automat de recuperare a materialelor (MRF) cu tehnologie de sortare predominant germană
  • o hală de producţie pentru produsele finite rezultate din material reciclabil
  • o instalaţie de compostare
  • o instalaţie de producţie pentru combustibilul rezultat din deşeuri de valoare calorifică mare
  • celule suplimentare de depozitare a deşeurilor
  • echipamente şi logistică de colectare a deşeurilor de înaltă tehnologie

Preşedintele Alexandru Oprea şi-a arătat, în cadrul acestor discuţii iniţiale, deschiderea şi susţinerea pentru punerea în practică a proiectului mai sus menţionat, proiect care va avea drept rezultat final atât scăderea semnificativă a deşeurilor depozitate în gropile de gunoi din judeţ, cât şi reducerea taxei aferentă procesului de colectare şi depozitare a deşeurilor, crearea de locuri de muncă, îmbunătăţirea standardelor de mediu conform UE.

Până în prezent, Avenue Energy GMBH a investit peste 150 milioane Euro în optimizarea unui sistem de înaltă tehnologie de recuperare şi reciclare a deşeurilor solide în oraşele din Europa de Est. Concretizarea investiţiei analizate astăzi ar presupune costuri în valoare de 50 de milioane de Euro şi o perioadă de realizare de aproximativ 2 ani.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1