April 16, 2024
News Ticker

Ambasadorul Republicii Bolivariene Venezuela în România, vizită la Universitatea Valahia Târgoviște

Excelența Sa Victor R. Carazo, Ambasadorul Republicii Bolivariene Venezuela în România, a fost prezent în Campusul Universității Valahia din Târgoviște pentru a participa la deschiderea Catedrei Onorifice „Simon Bolivar”.

Alături de Vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Claudia Gilia, la eveniment au participat: prorectorii Universității Valahia – prof. univ. dr. Gabriela Teodorescu și conf. univ. dr. Laura Gorghiu, Președintele Senatului Universitar – prof. univ. dr. Constantin Pehoiu, Ion Hotinceanu – președintele Asociației de Prietenie România – Venezuela „Simon Bolivar” (Târgoviște), cadre universitare și numeroși studenți.

În deschiderea evenimentului, Excelența Sa Victor R. Carazo a prezentat lucrarea „Introducere în viața eliberatorului Simon Bolivar”, prezentare completată cu imagini reprezentative din viața celui care a contribuit la independența Venezuelei și a altor state din America Latină.

Importanța moștenirii politice în țările Americii Latine a lui Simon Bolivar a fost subliniată și în prezentarea „Simon Bolivar, eliberatorul Americii Latine”, susținută de conf. univ. dr. Iulian Oncescu din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște.

În mesajul său, Claudia Gilia, Vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, a subliniat că evenimentul de astăzi vine să consolideze o construcție de mult începută, relațiile diplomatice dintre România și Venezuela datând de câteva decenii.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1