March 29, 2024
News Ticker

Deputatul Carmen Holban îndeamnă la testarea gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin

Deputatul PSD de Dâmbovița, Carmen Holban-membru în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, îndeamnă toate femeile să-și facă preventiv testul Papanicolau, gratuit, pentru depistarea cancerului de col uterin.

Este una dintre marile probleme cu care ne confruntăm. În fiecare an, în România, peste 4000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin. Jumătate dintre ele își pierd viața din cauza acestei boli, care, din păcate, este depistată în stadii avansate. Acest fapt se datorează lipsei de educație, de prevenție. Populația nu merge la medic, nu efectuează analizele corespunzătoare. Cu cât depistăm mai repede acest tip de cancer, cu atât putem trăi mai mult. Rog toate femeile, să-și facă analizele medicale necesare, să participe la acest program gratuit, pentru care au fost alocați foarte mulți bani și au fost mobilizați medici specialiști ginecologi și medici de familie care pot realiza recoltări pentru testul Papanicolau

Programul naţional de screening pentru cancerul de col uterin este accesibil femeilor din orice regiune a ţării, indiferent dacă sunt asigurate sau nu. Testul Babeş-Papanicolau este una dintre cele mai mai simple investigaţii medicale. Este gratuit, rapid și foarte eficient în depistarea cancerului de col uterin, programul fiind adresat tuturor femeilor cu vârsta cuprinsă între 25 și 64 de ani.”  a declarat deputatul PSD de Dambovita, Carmen Holban.

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1