March 29, 2024
News Ticker

Apucături nedemne de un lider liberal! Cezar Preda se războiește cu ziariștii !

Nu este prima oară când noul lider PNL Dâmbovița se războiește cu ziariștii incomozi, încercând să ne ofere “consultanță” despre cum, când și, mai ales, ce trebuie să scriem ! De la “poate vă dau și două palme” adresate unor distinse colege, până la “voi apărați interesele psd și veniți cu întrebări servite”, maestrul Cezar Preda se crede la Târgoviște ca la Buzău ori prin București, obișnuit cu osanale nonstop despre cât de frumos și deștept e el și cât de bine le va fi dâmbovițenilor după ce a aterizat preafericit pe meleagurile noastre.

Dincolo de faptul că marele Maestru liberal are prostul obicei de a se adresa în sens peiorativ, cu un aer de superioritate evidentă și persiflantă, cu “domnule ziarist” sau “domnule moderator”, în condițiile în care la televiziunile naționale nu binevoiește să utilizeze această formulă de adresare (din respect pentru ziariștii și moderatorii respectivi), Cezar Preda își închipuie că toată presa dâmbovițeană ar trebui să țopăie de bucurie că Illumminatti a poposit printre muritorii de rând și că luminița va deveni un far călăuzitor spre împliniri mărețe.

Ce l-a deranjat pe sensibilul parlamentar ex-PDL ?! Votul de joi dimineață de la ședința CJD, unde, la proiectul de hotărâre privind Complexul Sportiv, din 10 aleși județeni PNL prezenți, 7 s-au abținut (Gabriel Plaiasu, Gabriel Grozavu, Petre Marin, Adrian Mocanu, Teodor Buta, Dănuț Tică și Bogdan Marcu), iar 3 au votat pentru (Aurelian Popa, Jean Popescu și Iulian Brezeanu). “Nu știu !”, a fost răspunsul parlamentarului liberal (ex-PDL), iar iritarea a fost maximă când a fost rugat să comenteze prezența unui fost lider comunist pe lista PNL Dâmbovița pentru alegerile parlamentare.

Ca la un semn, unul dintre operatorii din stafful său de campanie ne-a fotografiat (pe mine și pe colegul Petruț Dumitru) – precum mult mai celebrul operator Jimmy al lui Dan Voiculescu, de la conferințele de presă, gata să urmărească “inamicii statului” – probabil pentru a avea și el o amintire cât de cât faină de la Târgoviște.

Mai mult decât atât, pe filmulețul postat pe rețelele de socializare lipsește exact ultima parte a conferinței de presă, tensionată, care a debutat cu un avertisment adresat jurnaliștilor dâmbovițeni: “Nu răspund decât la 2 întrebări !”, ceea ce însemna autocenzura PNL.

Una peste alta, apucături dicatoriale nedemne unui lider PNL, lipsit de toleranță și înțelepciune. Poate nu știe parlamentarul ex-PDL, dar toleranța este atributul de bază al liberalismului ! Mai ales atunci când opiniile exprimate nu coincid.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1