March 24, 2019
News Ticker

When the Dreams Come True! Secția de Lupte Libere CSM Târgoviște, activată


La inițiativa primarului Daniel Cristian Stan și a consilierului local PSD, Andrei Păunescu, secția de lupte libere a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște a fost activată oficial, în prezența președintelui Federației Române de Lupte – Răzvan Pîrcălabu, a primarului Municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan, a reputatului antrenor de lupte libere – prof. Cornel Cornea (Maestru emerit al Sportului), a președintelui CSM Târgoviște – prof. dr. Ciprian Prisăcaru și a șefului de Cabinet al Primarului – Cosmin Bozieru.

Primele 3 sportive care vor fi transferate la CSM Târgoviște vor fi Diana Vlăsceanu, Maria Cioclea și Georgiana Paic – Filip.

Moment important pentru viitorul luptelor în Târgoviște, după ce a fost activată secția Clubului Sportiv Municipal, unde vor fi transferate într-o primă fază Georgiana Paic-Filip, Maria Cioclea și Diana Vlăsceanu. Ca proiectul să câștige în forță, activitatea va fi coordonată de maestrul Cornel Cornea, care va fi susținut de un alt mare luptător al urbei, Ilie Durlă. O mână de ajutor vrea să ofere și președintele FR Lupte, Răzvan Pârcălab, care va propune Biroului Federal ca taxa din transferuri ce revine federației să se întoarcă în vestieria CSM Târgoviște. Secția de lupte își va desfășura activitatea la etajul 2 al Casei Sindicatelor, iar sportivii pot fi răsplătiți financiar mai aproape de valoarea demonstrată. Toate acestea au fost făcute publice în cadrul unei conferințe de presă, la care a participat și primarului municipiului Târgoviște, Cristian Stan. Veștile bune continuă pentru sporturile individuale de la CSM, edilul aducând asigurări că până la finalul anului va fi finalizată sala de box. În ultima perioadă a fost încadrat salarial și pugilistul Andrei Grigore, urmașul lui Cătălin Cristea. „Leul” a fost și el convins să-și continue activitatea, iar eforturile de a-i asigura o locuință nu sunt în zadar. Președinte Ciprian Prisăcaru a transmis că sunt intenții de a atrage la CSM Târgoviște spuma locală și la alte discipline sportive cu tradiție și rezultate, precum atletism, judo și box.”, a declarat Ciprian Prisăcaru – președinte CSM Târgoviște.

Cornel Cornea este o persoană care se identifică cu luptele libere din Târgoviște, cu luptele libere din județul Dâmbovița, care a scos campioane pe bandă rulantă și mă bucur să punem umărul la construirea unei echipe care să asigure transferul valorilor deja existente, de la nivel de juniorat către seniori. Cunosc potențialul uriaș pe care îl are municipiul Târgoviște la această disciplină sportivă, m-am bucurat foarte mult de această propunere și cred că putem face o treabă foarte bună, astfel încât CSM Târgoviște să devină un club de elită națională și nu numai al luptelor libere. Sunt convins că vom avea toată susținerea și a foștilor luptători, îl avem aici și pe dl. Ilie Durla, cărora le mulțumim foarte mult. De asemenea, îi mulțumesc și dlui Răzvan Pîrcălabu pentru sprijinul constant pe care îl acordă luptelor libere din municipiul Târgoviște”, a declarat Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgoviște.

“Sunt foarte onorat că mă aflu aici ! Primul meu titlu de campion național l-am obținut chiar aici, la Târgoviște. Îi mulțumesc, în numele familiei luptătorilor din Târgoviște, dlui primar Daniel Cristian Stan, pentru această inițiativă și pentru întreg sprijinul pe care îl acordă domnia sa sportului, în general. La Târgoviște există o pepinieră foarte mare pentru luptele libere, cu rezultate deosebite și este rodul unei munci imense a dlui profesor Cornel Cornea, care și-a dedicat întreaga viață luptelor libere, cu performanțe deosebite. Vom asigura noii secții manechine pentru antrenament și saltele și voi propune, la prima ședință a Biroului Federal, ca sumele de transfer, de la CSS Târgoviște către CSM Târgoviște, să nu mai fie percepute, iar banii economisiți să fie folosiți în beneficiul sportivilor și al antrenorilor“, a declarat Răzvan Pîrcălabu – președinte FRL.

Aș vrea, în primul rând, să-i mulțumesc domnului președinte Răzvan Pîrcălabu pentru anunțul pe care ni l-a făcut chiar acum, dar și dlui primar Daniel Cristian Stan pentru tot sprijinul acordat luptelor libere din Târgoviște. Începând de astăzi, destinul luptelor libere din Târgoviște se schimbă, pentru că dvs. cunoașteți în ce condiții se pregăteau sportivele noastre“, a mărturisit prof. Cornel Cornea, de 25 de ori desemnat antrenorul anului la nivelul județului Dâmbovița.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.