April 23, 2019
News Ticker

Veste bună pentru dâmbovițeni! Centru Cultural de nivel european, în Orașul Titu


Veste bună pentru locuitorii oraşului Titu, din judeţul Dâmboviţa! Proiectul care vizează construirea unui centru cultural european în cartierul Titu Nou a intrat în linie dreaptă, odată cu semnarea, în data de 30 martie 2018, a contractului de achiziţie lucrări de proiectare şi execuţie.

De menţionat că a fost nevoie de mai bine 3 ani pentru a se ajunge la acest stadiu. Primarul Traian Niculae a depus prima solicitare de finanţare la Compania Naţională de Investiţii (CNI) în luna ianuarie 2015 şi a revenit cu o nouă adresă un an şi jumătate mai târziu. Urmare acestor demersuri, în august 2016, este informat că proiectul a fost inclus în lista-sinteză de investiţii şi urmează să fie analizat.

Imediat, edilul a dispus întocmirea documentaţiei necesare promovării indicatorilor tehnico-economici. În acest sens, a fost emis certificatul de urbanism, s-au achiziţionat serviciile topografice şi geotehnice, au fost obţinute avizele de principiu şi s-a emis, în octombrie 2016, hotărârea Consiliului Local Titu pentru predarea terenului în suprafaţă de 5.251 mp către Compania Naţională de Investiţii, pe bază de protocol, şi pentru asigurarea cheltuielilor de racordare la utilităţi din bugetul local.

Dosarul cu toate aceste acte a fost transmis la CNI în noiembrie 2016. A urmat, în ianuarie 2017, vizita reprezentanţilor Companiei Naţionale de Investiţii în teren, iar în martie 2017 a fost semnat protocolul de predare-primire a amplasamentului pe care urmează să fie construit centrul cultural. Odată finalizată această etapă, CNI a demarat procedura de achiziţie publică a serviciilor de proiectare şi execuţie de lucrări, contractul cu firma câştigătoare a licitaţiei fiind încheiat, după cum am precizat, în data de 30 martie 2018.

Centrul cultural va fi construit în strada Petru Rareș, nr. 7. Fondurile sunt asigurate de către Compania Naţională de Investiţii. Administraţia locală a oraşului Titu asigură terenul în suprafaţă de 5.251 mp şi cheltuielile de racordare la utilităţi.

Sursa – gazetadetitu

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.