April 23, 2019
News Ticker

Contracte semnate! Centre Sociale pentru Persoanele Vârstnice, la Pucioasa și Voinești


Directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, dr ing. Liviu Mușat, împreună cu primarul orașului Pucioasa, Constantin Emilian Ana, au semnat primul contract de finanțare de la nivelul regiunii Sud Muntenia ce vizează înființarea unui centru social pentru persoane vârstnice în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 8 „Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile  sociale, culturale și de recreare, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile localel”, Prioritatea de investiții 8.1, Obiectiv specific 8.3 „Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale” – Grup vulnerabil: Persoane vârstnice.

Contractul de finanțare pentru proiectul „Înființare centru social pentru persoane vârstnice prin reabilitare clădire P+2, nr. 18, Str. Rândunelele, Pucioasa, județ Dâmbovița” are o valoare totală de 2.276.950,98 lei, din care 2.258.248,12 lei reprezintă valoarea totală eligibilă (fonduri FEDR: 1.919.541,50 lei; fonduri din bugetul de stat: 293.576,94 lei; cofinanțarea eligibilă a beneficiarului: 45.165,68 lei).

Unitatea Administrativ-Teritorială Pucioasa – lider de proiect, în parteneriat cu Asociația DREPT – Drepturi, Respect, Educație pentru Toți, în calitate de beneficiari, și-au propus prin această investiție să contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor vârstnice din orașul Pucioasa, prin furnizarea și dezvoltarea serviciilor sociale destinate acestui grup țintă.

Prin prezentul proiect, ce are o perioadă de implementare de 36 de luni, se dorește înființarea unui centru social de zi, cu o capacitate de 169 de persoane vârstnice, inactive din punct de vedere socio-economic.

Astfel, cu ajutorul fondurilor nerambursabile europene va fi reabilitată, extinsă și modernizată o clădire din orașul Pucioasa, care, actualmente, este nefuncțională. Acest centru va oferi persoanelor vârsnice condiții optime de recuperare, activități fizice, terapie ocupațională și asistență psihologică. Totodată, în cadrul centrului de zi, prin dotările ce vor fi realizate în cadrul proiectului, vor fi furnizate servicii sociale la standarde internaționale și se va asigura un cadru securizat pentru persoanele vârstnice pentru petrecerea timpului liber.

La nivelul regiunii Sud Muntenia, în cadrul apelului deschis prin POR 2014 – 2020, în perioada februarie – septembrie 2017, s-a depus un număr de 12 proiecte, ce au o valoare totală de peste 32 de milioane de lei, din care peste 30 de milioane de lei reprezintă suma totală solicitată de aplicanți pentru reabilitarea infrastructurii de servicii sociale fără componentă rezidențială, destinată persoanelor vârstnice.

Am spus din prima clipă a mandatului meu și am susținut apoi permanent acest lucru: orașul Pucioasa se poate transforma în ceea ce ne dorim doar prin accesarea fondurilor europene! Astăzi, la sediul primăriei Pucioasa, am semnat al doilea Contract de finanțare pe POR 2014-2020, AXA prioritară 8, pentru “Înființare Centru social pentru persoanele vârstnice”.

Valoarea acestui proiect este de 2.276.951 lei, iar contribuția noastră este de doar 2%, investiția având loc în cartierul Filatura. Așteptam cu emoție dar și cu speranța finalizarea verificării și a celorlalte 6 proiecte depuse, aflate în diverse stadii de evaluare! Cu la fel de mult entuziasm vă anunț că în acest an vom depune încă 9 proiecte pe fonduri europene, pentru a rezolva alte probleme importante ale localității noastre! Sunt sigur că rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor noastre, dar și pe măsura efortului depus!!!

Pucioasa, dragilor, se transformă! Încet, dar sigur, va deveni orașul pe care cu toții ni-l dorim! Vă mai rog din suflet un singur lucru: aveți încredere și răbdare!!!”, a mărturisit Constantin Ana – Primarul Orașului Pucioasa

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.