April 23, 2019
News Ticker

Deputatul PSD, Carmen Holban, dezbateri pentru îmbunătățirea calității serviciilor de sănătate


În cadrul Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților au fost purtate ample dezbateri, săptămâna aceasta, pe marginea asigurării și îmbunătățirii calității serviciilor de sănătate în asistența medicală din ambulatoriu, dar și despre ,,necesitatea acreditării unităților sanitare din ambulatoriu“.

Sistemul medical românesc este plasat pe ultimul loc între statele europene, conform raportului Health at a Glace: Europe 2016. Printre indicatorii care plasează sistemul medical românesc pe ultimul loc in Europa se regăsesc: mortalitatea maternă infantilă, mortalitatea prin boli cardiovasculare, mortalitatea prin cancer, etc. Singura în măsura sa contribuie la îmbunătățirea acestor indicatori este asistența medicală din ambulatoriu, prin cunoașterea expunerii la factorii de risc a populației înscrise pe listele medicilor de familie și monitorizarea impactului asupra stării de sănătate, în vederea depistării precoce a bolilor cronice și a luării la timp a măsurilor adecvate.

La dezbaterile din cadrul Comisiei au participat reprezentanți ai Colegiului Medicilor, Colegiului Medicilor Dentiști și Colegiului Farmaciștilor, alături de președintele ANMCS, domnul Vasile Cepoi . Aceasta prima întâlnire va fi urmată de alte activități în aceeași formulă, în vederea îmbunătățirii calității serviciilor medicale…”, a mărturisit deputatul Carmen Holban – Vicepreședinte PSD Dâmbovița și Vicepreședinte OFSD Dâmbovița.

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.