February 18, 2019
News Ticker

Inspectorii ITM Dâmbovița, peste 120 de controale în domeniul relațiilor de muncă


În cursul lunii februarie 2018 activitatea I.T.M. Dâmbovița s-a concretizat în efectuarea a 124 controale în domeniul relațiilor de muncă, respectiv 80 controale în domeniul securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost sancționați 20 angajatori cu avertismente și amenzi în valoare de 75.000 de lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, împiedicarea inspectorului de muncă de a exercita controlul în cadrul societății, refuzul angajatorului de a prezenta documentele solicitate în vederea efectuării controlului.

Munca nedeclarată a fost depistată la 19 angajatori din domeniile: comerț, alimentație publică, taximetrie, construcții, servicii medicale, pariuri, confecții metalice : 9 persoane au fost identificate muncind fără încheierea contractelor individuale de muncă, 20 persoane nu aveau înregistrate contractele de muncă în Registrul de evidență a salariaților (Revisal) iar 2 persoane munceau în afara programului de lucru stabilit în contractele de muncă, cu timp parţial. În aceste cazuri, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 60.000 de lei.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 80 controale efectuate, 142 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 74 angajatori sancționați, 5 amenzi contravenţionale totalizând 19.000 de lei.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.