December 13, 2018
News Ticker

Exclusiv! Liderul ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre, demersuri pentru decolmatarea barajului de pe râul Argeş


Preşedintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, face demersuri pentru decolmatarea barajului de pe râul Argeş ce-i traversează satul natal, Zăvoiul Orbului.

Barajul a fost dat în folosință în anul 1988, iar de atunci aluviunile aduse de râu s-au depus pe întreaga suprafaţă a barajului, noroiul atingând în faţa vanelor pânî la 6 m.

Ştiu că sunt bani pentru decolmatarea a două baraje la nivel naţional. Am pregătit o scrisoare cu care voi merge mâine la Ministetul Apelor şi Pădurilor pentru a susține că unul dintre cele două baraje să fie cel de la Dâmboviţa.

Barajul de la Zăvoiul Orbului este de maximă importanţă pentru populaţie şi de aceea pentru mine, ca dâmboviţean şi fiu al satului, reprezintă o prioritate. Să nu uităm că acesta a fost construit ca urmare a realizării în Bucureşti a sistemului de regularizare şi canalizare a râului Dâmboviţa. Atunci a apărut necesitatea asigurării posibilităţii de siguranţă şi suplimentare a debitului regularizat a acestui rau. In acest sens s-a proiectat si realizat pe raul Arges barajul de priza de la Zavoiul Orbului”, ne-a declarat Ionel Petre – preşedinte ALDE Dâmboviţa.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.