December 12, 2018
News Ticker

Arhiepiscopia Târgoviștei! Slujire Arhierească în Duminica a Treia a Sfântului și Marelui Post


În cea de a treia duminică a Sfântului și Marelui Post al Învierii Domnului, dedicată cinstirii Sfintei Cruci,  Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Paraclisul Mitropolitan Kretzulescu din Târgoviște. La eveniment au participat credincioși târgovișteni, iar răspunsurile la strană au fost date de membri Grupului Coral Bărbătesc Valahia Christiana al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

În cadrul sfintei slujbe, Înaltul Ierarh a hirotonit întru preot pe tânărul diacon Mihail Bălășescu, pe seama Parohiei Socetu, Protoieria Târgoviște Sud, și pe tânărul Gabriel Mutu, întru diacon, pe seama Parohiei Ragu, Protoieria Găești, ambii absolvenți ai Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a aprofundat semnificația teologică a Sfintei Cruci în iconomia mântuirii, ca semn al iubirii dumnezeiești, primul și cel mai sfânt altar de jertfă creștin, evidențiind darul dumnezeiesc al libertății umane care-i oferă posibilitatea omului de a-L urma pe Mântuitorul Hristos pe drumul care duce de la moarte la viață.

De asemenea, sâmbătă, 10 martie 2018, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie în Paraclisul Mitropolitan din Târgoviște, slujbă în cadrul căreia a hirotonit întru diacon pe tânărul Mihail Bălășescu, pe seama Parohiei Socetu, Protoieria Târgoviște Sud.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.