December 12, 2018
News Ticker

Arhiepiscopia Târgoviștei! “Slovă în Zeghe”, Biserică-Școală, activitate educațională la Petrești


Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în ziua pomenirii sfinţilor patruzeci (40) de mucenici din Sevastia, în cadrul parteneriatului dintre Biserică și Școală intitulat Dumnezeu este iubire!, la Biserica parohială din Petrești a avut loc proiectul educațional Slovă în zeghe (dezbatere, vizionare de film și program artistic).

Scopul activității a fost prezentarea poeziei închisorilor comuniste și a atmosferei în care s-a născut această literatură nouă. Poeți ai închisorilor fiind evocați de către: Pr. Marian Șerban, Parohia Potlogi I, Col. Aureliu Radu, Ministerul Apărării Naționale, București, Pr. Claudiu-Ovidiu Domșa, Parohia Odobești, Prof. Marcel Danțis, Școala Gimnazială “Pictor Nicolae Grigorescu” Titu, Prof. Aura Ciotan, Pr. Silviu Constantin Drăgan, Parohia Petrești și Pr. Adrian Din, Parohia Petrești. La final, Pr. Marian Șerban a prezentat personalitatea și jertfa martirică a Sf. Voievod Martir Constantin Brâncoveanu.

Fiecare dintre prezentări a fost completată cu momente artistice, susținute de către Corul “Lumina” și elevi ai Școlii Gimnaziale Petrești, coordonați de către doamnele Daniela Nicoleta Din, profesor de Religie și Ionela Stanciu, profesor de limba română. Proiectul a fost încheiat de către istoricul Nicolae Neculae, fiu al satului, care a ţinut un scurt cuvânt despre însemnătatea acestei întâlniri.

Pe lângă referenți, elevi, slujitorii şi enoriaşi ai Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, din Petrești au participat şi numeroşi credincioşi veniţi din parohiile învecinate.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.