February 18, 2019
News Ticker

E oficial! Senatorul Adrian Țuțuianu, liderul PSD Dâmbovița, candidează la funcția de vicepreședinte


Președintele PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu ( vicepreședintele Senatului și ex-Ministrul Apărării Naționale), și-a anunțat candidatura la funcția de vicepreședinte al Partidului Social Democrat pe Regiunea Sud Muntenia, la Congresul de sâmbătă, 10 martie.

Potrivit unor surse, contracandidatul liderului dâmbovițean social-democrat va fi senatorul Valeca Șerban (președinte PSD Argeș), dar favoritul președintelui Liviu Dragnea ar fi Ciprian Pândea – președintele PSD Călărași.

Pentru funcția de vicepreședinte al aceleiași regiune va candida Carmen Dan, actualul Ministru de Interne, în condițiile în care deputatul Rovana Plumb (vicepreședinte PSD Dâmbovița și Ministrul Fondurilor Europene) a refuzat să mai candideze, optând, potrivit unor surse, în favoarea unei candidaturi la alegerile europarlamentare de anul viitor.

143 de delegați va avea PSD Dâmbovița (una dintre cele mai puternice organizații județene din țară) la Congres, 4000 de delegați vor reprezenta interesele a peste 700.000 de membri de partid, iar viitorul Birou Permanent Național va avea 16 vicepreședinți (8 bărbați și 8 femei).

De remarcat tensiunile majore din PSD, motivat de intenția mai mult sau mai puțin vădită a liderului partidului și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, de a scăpa de o serie de lideri importanți ai PSD, precum Ecaterina Andronescu, Niculae Bădălău sau Codrin Ștefănescu, în beneficiul tripletei Dragnea-Dancilă-Neacșu.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.