February 18, 2019
News Ticker

Vicepreședintele ANANP, Ionel Petre: “În Dâmbovița avem cea mai pură apă din lume!”


În Dâmbovița avem cea mai pură apă din lume – 7 Izvoare

În Munții Bucegi, la 1.300 de metri altitudine, se găsesc șapte izvoare a căror apă uimește, fiind considerată cea mai pură din întreaga lume.

Între frumoasele Lacuri Bolboci și Scropoasa, la cota 1.300, țâșnesc din munte șapte izvoare ce sunt și subiectul a numeroase legende, care le atribuie proprietăți magice, Munții Bucegi ascuzând între stâncile pleșuve o adevărată comoară naturală.

Mai exact, Cascada 7 Izvoare cade de pe o stâncă impunătoare, la baza căreia se întinde un covor de apă. Oamenii muntelui spun că de aici își luau dacii apă și, odată cu ea, forța și energia.

În plus, sursa de apă din Bucegi a făcut obiectul unor studii de laborator încă din 1927, când s-a confirmat că apă de acolo este extrem de curată.

Studiile au fost reluate și câțiva ani mai târziu, iar rezultatul a fost același: indicatorii apei au un standard de calitate extrem de ridicat. Nivelul de bacterii este aproape de zero, la fel ca și cantitatea de azotați și azotiți.

Au urmat și alte cercetări, inclusiv ale institutelor din străinătate, iar rezultatele au rămas, de fiecare dată, neschimbate. Se presupune că cele șapte izvoare sunt chiar “apa sfântă” a dacilor. Aceștia credeau că izvoarele aveau puteri miraculoase de vindecare. De altfel, pe scuturile de luptă ale dacilor se află și simbolul celor șapte izvoare misterioase din locul pe care chiar îl numeau “Zona Nemuririi”.

Cu un debit de aproximativ 400 de litri pe secundă, apă izvorăște dintr-o grotă în care se afla un imens lac subteran care nu a secat niciodată. Cercetătorii au două ipoteze privind puritatea apei celor “șapte izvoare”. Prima se referă la faptul că este posibil să treacă printr-un câmp magnetic, fiind curățată astfel de toate impuritățile.

A doua ipoteză implică existența unui zăcământ de argint pe lângă care trec izvoarele, fiind împiedicată astfel dezvoltarea bacteriilor. Totuși, nu se știe dacă vreuna dintre aceste variante este cea reală, astfel că zona rămâne în continuare învăluită în mister. Potrivit bioenergeticienilor, în zonă există energii pozitive foarte puternice. De altfel, de-a lungul vremii, au existat și mărturii ale unor oameni care au susținut că s-au vindecat miraculos de anumite boli.

Ionel Petre – Vicepreședintele ANANP

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.