December 13, 2018
News Ticker

Exclusiv! Festivalul Concurs Internațional “George Enescu”, la Târgoviște?!


Cel mai mare eveniment cultural din România, Festivalul Concurs Internațional “George Enescu“, are toate șansele să fie găzduit de Municipiul Târgoviște! Informația ne-a fost confirmată oficial chiar de către Ionuț Lăscaie – directorul Centrului Județean de Cultura Dâmbovița, care a adăugat că “ar fi extraordinar să reușim acest demers! Suntem pregătiți din toate punctele de vedere, iar toate eforturile noastre sunt foarte aproape de a fi încununate cu succes. Grandiosul eveniment cultural ar urma să fie găzduit de către Complexul Național Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște și mizăm pe o prezență de peste 5000 de oameni, la Turnul Chindiei, în fosta Cetate de Scaun a Țării Românești“.

Pregătirile pentru ediția din acest an a Concursului Internațional „George Enescu” sunt în plină desfășurare, iar termenul limită de înscriere pentru cele patru secțiuni – vioară, violoncel, pian și compoziție – este 15 aprilie 2018. Tinerii muzicieni interesați pot accesa formularul AICI.

La aniversarea a 60 de ani de la lansare în 2018, Festivalul și Concursul au dobândit anvergura și efervescența la care sperau inițiatorii săi, încă din 1958. Astăzi, ambele evenimente celebrează muzica și pun România pe harta culturală a lumii, iar implicarea lui Vladimir Jurowski ca director artistic și a lui Zubin Mehta ca președinte onorific consolidează profilul și reputația internațională a Concursului și a Festivalului George Enescu.

Menit să descopere și să promoveze tinerele talente ale muzicii clasice, Concursul Internațional „George Enescu” se va desfășura în perioada 1-23 septembrie 2018. Conținutul programului a fost deja definitivat și au fost stabilite echipele artistice și personalitățile care vor fi invitate. Printre membrii reprezentativi ai juriului se numără Philippe Entremont, Pierre Moyal, Salvatore Accarod, Jean Jacques Kantorow, Viktor Tretiakov, Peter Jablonsky, David Geringas, Zygmunt Krauze, Arto Noras, Myung Wha Chung, Rapahel Wallfish, Jian Wang alături de Marin Cazacu, Remus Azoiței, Dan Dediu, Silvia Marcovich şi alții.

Toate detaliile despre desfășurarea Concursului „George Enescu”, precum și regulamentul de înscriere sunt disponibile pe concurs.festivalenescu.ro

 

Sursa – George Enescu Festival

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.