February 18, 2019
News Ticker

Poliția Dâmbovița! “Dincolo de Aparențe”, activități de informare cu elevii din Pucioasa


Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Dâmboviţa, în colaborare cu Penitenciarele Mărgineni și Târgșor, au organizat întâlniri interactive cu elevii de la Colegiul Național “Nicolae Titulescu” și cei de la Liceul Tehnologic din Pucioasa.

Activitățile au fost desfășurate în cadrul Proiectului „Dincolo de Aparenţe”, derulat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, în colaborare cu penitenciarele din judeţ şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

Trei persoane condamnate la executarea unor pedepse privative de libertate pentru comiterea de furturi, trafic și consum de droguri și infracţiuni informatice le-au împărtăşit minorilor experienţele de viaţă, precum şi consecinţele faptelor săvârşite.

Copiii au fost informați despre riscurile pe care le poate avea mediul virtual și despre măsurile ce pot fi adoptate pentru prevenirea și combaterea criminalității informatice, despre importanța anturajului, acestora fiindu-le prezentate și consecinţele traficului şi consumului ilicit de droguri sau substanţe interzise.

De asemenea, elevilor le-au fost prezentate drepturile şi obligaţiile copilului, dimensiunile infracţionalităţii în care sunt implicaţi minorii şi modalităţile de prevenire a victimizării, răspunderea penală a minorului, precum şi consecinţele violenţei şi a delincvenţei juvenile.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.