February 18, 2019
News Ticker

Inspectorii DSVSA Dâmbovița, peste 130 de controale la unități de producție profesionale și nonprofesionale


În această săptămână, inspectorii DSVSA Dâmbovița au efectuat 134 controale în unități de producție, prelucrare, depozitare și comercializare produse alimentare de origine animală și nonanimală, exploatații profesionale și nonprofesionale, circumscripții sanitare veterinare de asistență, unități școlare, controale în trafic, autoutilitare, SNCU.

În exploatațiile de păsări au fost efectuate controale oficiale cu privire la respectarea normelor de bunăstare, biosecuritate  și au fost recoltate probe conform programelor naționale; s-au făcut verificări în teritoriu în vederea implementării Programelor naționale și cofinanțate de UE (Anemie Infecțioasă Ecvină, Bluetongue, etc).

S-au recoltat 5 probe produse alimentare, apă, furaje, conform Programului Strategic.

A fost soluționată o petiție/sesizare în aria de competență a instituției.

Urmare controalelor efectuate s-au aplicat 2 sancțiuni în valoare de 3600 lei și a fost înaintată 1 propunere de Ordonanță Sistare Temporară.

Medicii veterinari au participat la sesiunile de informare a fermierilor din județul Dâmbovița, alături de reprezentanți ai APIA. Au fost eliberate în continuare pașapoarte pentru bovine și extrase din SNIIA la cererea proprietarilor și au fost avizate mișcările de animale între județe prin avize telefonice interjudețene.

Medicii veterinari împuterniciți au fost notificați privind modificarea rasei la caprine, ovine și bovine și aprobarea în BND-SNIIA a acestor modificări.

Exploatațiile comerciale de bovine au fost verificate cu privire la condițiile de bunăstare din aceste exploatații.

 

Director executiv,

Dr. Tolea Sandu

 

 

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.