April 19, 2024
News Ticker

Poliția Dâmbovița! Transportul de persoane și de marfă, în atenția polițiștilor

În perioada 26 februarie – 04 martie, polițiștii din Dâmbovița, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, desfășoară o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, pe fondul nerespectării prevederilor legale de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului  de mărfuri și persoane.

Activitatea se desfăşoară în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL), la care România este parte şi are ca scop prevenirea încălcării normelor rutiere privind transporturile publice de mărfuri şi persoane.

În prima zi de acțiune, polițiștii au controlat 52 de autovehicule destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi 58 destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, 5 şoferi au fost amendaţi pentru nerespectarea regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, 6 pentru defecțiuni tehnice, 5 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege și 4 pentru neutilizarea centurii de siguranță.

Totodată, polițiștii au verificat dacă vehiculele sunt echipate cu anvelope de iarnă, fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale pentru lipsa acestora și dispusă măsura retragerii certificatului de înmatriculare.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1