March 20, 2019
News Ticker

Poliția Dâmbovița! “Cafeneaua prevenirii”, cu elevii Liceului Teoretic Nicolae Titulescu Pucioasa


În contextul sărbătorii Dragobetelui, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii,  împreună cu studenţii  Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative de la Universitatea Valahia din Târgovişte, au organizat o întâlnire interactivă în cadrul campaniei „Cafeneaua  Prevenirii”, într-un spaţiu non-formal, cu elevii Colegiului Naţional ”Nicolae Titulescu” din Pucioasa.

În cadrul activității, au fost dezbătute teme pentru prevenirea şi combaterea violenţei în relaţiile interpersonale.

Acțiunea se înscrie în proiectul pentru prevenirea delincvenţei juvenile și victimizării minorilor “ATENŢIE ! E VIAŢA TA!” și are ca motto “LEGE ŞI IUBIRE”!.

Scopul îl reprezintă conştientizarea tinerilor referitor la implicaţiile ce rezultă în urma manifestărilor violente, informarea şi educarea adolescenților privind prevederile legale ce sancţionează un comportament neadecvat, precum și dezvoltarea sentimentului de responsabilitate pentru propriile decizii.

Cei 40 de participanţi, adolescenţi şi cadre didactice, au participat activ la discuţii, fiind încurajaţi de poliţişti să transmită grupului de prieteni informaţiile dobândite în urma  acestei întâlniri.

La activitate au participat și reprezentanții Consiliului Național al Elevilor și de la Consiliul Județean Dâmbovița.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.