December 18, 2018
News Ticker

Inspectorii DSVSA Dâmbovița, 160 de controale la ferme


În această săptămână, inspectorii DSVSA Dâmbovița au efectuat 160 controale în ferme, unități de producție, prelucrare, depozitare și comercializare produse alimentare de origine animală și nonanimală, exploatații profesionale și nonprofesionale, circumscripții sanitare veterinare de asistență, unități școlare.

În exploatațiile de păsări au fost efectuate controale oficiale cu privire la respectarea normelor de bunăstare, biosecuritate  și au fost recoltate probe conform programelor naționale; s-au făcut verificări în teritoriu în vederea implementării Programelor naționale și cofinanțate de UE (Anemie Infecțioasă Ecvină, Bluetongue, etc).

S-au recoltat 24 probe produse alimentare, apă, furaje, conform Programului Strategic.

A fost soluționată o petiție/sesizare în aria de competență a instituției.

Urmare controalelor efectuate s-au aplicat 4 sancțiuni în valoare de 5800 lei și 3 avertismente.

Medicii veterinari au participat la sesiunile de informare a fermierilor din județul Dâmbovița, alături de reprezentanți ai APIA. Au fost eliberate în continuare pașapoarte pentru bovine și extrase din SNIIA la cererea proprietarilor și au fost avizate mișcările de animale între județe prin avize telefonice interjudețene.

Medicii veterinari împuterniciți au fost notificați privind modificarea rasei la caprine, ovine și bovine și aprobarea în BND-SNIIA a acestor modificări.

Exploatațiile comerciale de suine au fost verificate cu privire la identificarea și înregistrarea animalelor în BND și la condițiile de bunăstare din aceste exploatații.

 

Director executiv,

Dr. Tolea Sandu

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.