April 19, 2024
News Ticker

“La muncă egală, salariu egal!” ALDE Dâmbovița susține Legea Salarizării Unitare

ALDE Dâmbovița susține Legea salarizării unitare pentru că este cea mai complexă de până acum, iar adoptarea ei reprezintă un pas înainte în aplicarea principiului “la muncă egală, salariu egal”, principiu care face obiectul mai multor reglementări internaționale, comunitare și naționale.

În România, este absolut necesar ca domenii vitale dezvoltării economice și sociale precum Sănătatea și Educația să fie prioritare, de aceea creșterile salariale în aceste domenii au întâietate. ALDE Dâmbovița consideră corect și moral ca salariile bugetare să se coreleze între ele. Ne asumăm că actuala Lege a salarizării unitare nu este fără cusur. Este adevărat că există și deficienţe care pot fi rezolvate, dar să nu pierdem din vedere că această lege a reuşit să răspundă principiilor fundamentale care au generat-o şi mai ales să elimine discriminările pe categorii de personal. Să nu uităm că prin vechea lege aceste discriminări atinseseră apogeul unor inechităţi flagrante, iar asta nu a fost deloc deranjant pentru actuala opoziție pseudomoralistă.  Nu ne mai putem permite să continuăm să plătim aberații și salarii nesimțite.

Înțelegem că este dreptul opoziției să critice neajunsurile Legii salarizării unitare, dar nu putem fi de acord cu politica adoptată de aceasta, o politică de tip conflictual şi promovarea unei singure idei fixe de contestare a tot ceea ce trebuie ajustat în favoarea cetățeanului. Toate aceste manipulări rudimentare potrivit cărora milioane de români vor avea salariile diminuate sau vor munci fără să fie plăți, nu folosesc nici democraţiei şi nici îmbunătăţirii legii salarizării, dar mai ales sunt în defavoarea cetăţenilor care aşteaptă soluţii concrete si nu circuri politice.

Opoziția uită că are responsabilitatea morală de a milita în favoarea binelui public și că buna funcționare a unei societăți democratice necesită ca la nivel politic, deopotriva majoritatea guvernamentală si minoritatea opozantă, să coopereze în slujba interesului public. Rostul unei Opoziţii responsabile nu ar trebui să fie contestarea în integralitate a legii, ci propunerea de soluţii de corectare a minusurilor acesteia.

Partidul Alianța Liberalilor și Democraților vă asigură că tratează cu responsabilitate toate omisiunile Legii salarizării unitare şi va propune corecţii care să o transforme într-o lege completă pe termen lung, întrucât miza perfecţionării acesteia este transformarea într-un instrument durabil de reglementare a salariilor pe o bază echitabilă pentru toată lumea.

 

Ionel PETRE

Președinte ALDE Dâmbovița

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1