February 22, 2019
News Ticker

ISU Basarab I Dâmbovița! Marți, 13 februarie 2018 – Ziua Informării Preventive


Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi 13, organizează la nivel naţional „ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE”.

Începând cu anul 2011, IGSU a identificat ca oportunitate de diseminare a informaţiilor cu caracter preventiv organizarea acestui eveniment ori de câte ori data de 13 coincide cu o zi de marţi.

Ziua de “Marţi -13” este considerată de unele persoane superstiţioase, o zi cu ghinion, dar experienţa vieţii ne face să credem că este doar o superstiţie, nimic mai mult. Putem spune că “ghinionul”, de multe ori, ni-l facem şi singuri, prin lipsa de informare. Putem preveni acest lucru, informându-ne.

Desfăşurate sub sloganul „PREVENIŢI GHINIONUL”, având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de risc.

Cu ocazia “ZILEI INFORMĂRII PREVENTIVE”, marţi – 13 februarie 2018, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmboviţa, prin cadrele de specialitate ale Inspecției de prevenire, va desfăşura activități de informare preventivă, pe timpul executării controalelor de prevenire a situațiilor de urgență la operatori economici și localități.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.