February 23, 2019
News Ticker

Poliția Dâmbovița! Amplă operațiune pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale


179 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, dintre care 100 de la ordine publică, 23 de la rutieră și 28 de la investigații criminale, sprijiniți de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au organizat o razie pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale.

În cadrul activităților din teren, au fost instituite 22 de filtre, fiind controlate 624 de autovehicule și legitimate 742 de persoane.

De asemenea, au fost efectuate verificări și la 16 societăți comerciale.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 410 sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 52.090 de lei, au confiscat bunuri în cuantum total de 9.685 de lei, au reținut 13 permise de conducere și au retras 8 certificate de înmatriculare.

Din totalul amenzilor aplicate, 65 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 9 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Cele mai multe sancțiuni contravenționale, 330, au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație conform prevederilor O.U.G 195/2002, dintre care 41 pentru exces de viteză.

Dintre cele 13 permise de conducere reținute, 4 au fost pentru consum de alcool și 6 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h.

Totodată, polițiștii au constatat 6 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

  • Trei bărbați au fost depistați în timp ce conduceau autoturisme, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceștia au prezentat alcoolemii cu valori cuprinse între 0,67 și 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

  • Un tânăr este cercetat de polițiști după ce a fost surprins în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.
  • Administratorul unei societăți comerciale din Găești a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 după ce a fost depistat în timp ce comercializa 500 de pachete de țigări pentru care nu deținea documente justificative de proveniență.

Țigările, în valoare de 7.500 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.