February 23, 2019
News Ticker

Senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru Coordonarea Activităților necesare pregătirii Președinţiei Consiliului UE


Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat, miercuri, cu 289 de voturi “pentru” şi 18 “împotrivă”, propunerea ca senatorul PSD Titus Corlăţean să ocupe funcţia de preşedinte al Comisiei speciale pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019.

La propunerea grupurilor parlamentare ale PSD, Corlăţean o va înlocui în funcţia de preşedinte al comisiei pe Ana Birchall, care şi-a dat demisia după ce a fost desemnată în Guvernul Dăncilă.

Birchall şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al acestei comisii pe 29 ianuarie, când a demisionat şi din funcţia de preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE.

În cadrul dezbaterilor din plenul comun, deputatul USR Dan Barna a menţionat că această comisie specială ar trebui desfiinţată.

Această comisie este de fapt cea mai pură şi clară definire a termenului de sinecură. Ea s-a născut în octombrie, anul trecut, a avut o singură şedinţă în care s-a numit preşedintele, după care nu s-a mai întâmplat nimic, este, în schimb, cea mai hăruită dintre comisiile din Parlament, având în administrare un buget de 12 milioane de lei pentru acest an. Ideal ar fi să desfiinţăm această comisie. Cum, însă, această hăruire nu pare să fie un argument pentru dumneavoastră de a o desfiinţa, îmi exprim doar o speranţă pentru domnul Corlăţean, probabil viitorul preşedinte al comisiei că ne va prezenta la un moment dat nişte obiective sau nişte elemente pe care această comisie specială le va avea pentru a cheltui 12 milioane de lei în condiţiile în care ştim foarte clar că pregătirea Preşedinţiei este un atribut fundamental al Guvernului, iar Parlamentul se presupune să facă ceva. Acest ‘ceva’, timp de 5 luni, nu am reuşit să îl definim şi speranţa mea este că domnul Corlăţean va reuşi într-un interval mai scurt de cinci luni să ne ofer un răspuns“, a spus Barna.

La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea a precizat că obiectivele comisiei au fost deja stabilite în textul hotărârii de înfiinţare şi că Guvernul va cheltui cele 12 milioane de lei şi nu comisia.

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.