March 28, 2024
News Ticker

Poliția Dâmbovița! Numărul accidentelor rutiere grave, în scădere

În prima lună a anului 2018, pe drumurile din județul Dâmbovița, s-au înregistrat 3 accidente rutiere grave, soldate cu decesul unei persoane, rănirea gravă a altor 3 și vătămarea corporală a 7 persoane.

De asemenea, s-au produs 40 de accidente de circulație ușoare, în urma cărora 51 de persoane au suferit vătămări corporale ușoare.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, evenimentele rutiere grave scad cu 33%, iar numărul persoanelor decedate cu 50%.

Principalele patru cauze generatoare de accidente de circulație sunt nerespectarea regulilor privind acordarea priorității de trecere, viteza, abaterile comise de pietoni și pătrunderea pe sensul opus de mers.

Încălcarea regulilor privind acordarea priorității de trecere a determinat producerea a 16 accidente de circulație ușoare, iar viteza excesivă și neregulamentară, 6 accidente rutiere, dintre care 3 au fost grave.

Pe fondul indisciplinei pietonale s-au înregistrat 4 accidente rutiere ușoare, iar ca urmare a pătrunderii pe sensul opus de mers 3 evenimente rutiere ușoare.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1