February 22, 2019
News Ticker

“Balcanicele”! Spectacol de excepție la Teatrul Municipal Tony Bulandra Târgoviște


Vă așteptăm alături de noi, vineri 9 februarie, de la orele 19:oo în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra, la „B A L C A N I C E L E” , unul dintre cele mai bune spectacole din România, alese de revista Yorik în anul 2015! 📌

după Jules Tasca
regia și dramaturgia: Alexander Hausvater
scenografia: Zsolt Fehérvári

În distribuție: Andreea Tănase | Carmen Ionescu | Constantin Florescu | Liviu Cheloiu | Elisabeta Rîmboi | Ioana Repciuc | Cătălin Mareş | Liviu Pintileasa

Balcanicele este un spectacol puternic din punct de vedere politic, întrucât este vorba despre drama inimaginabilă a femeilor musulmane din Bosnia, în timpul conflictului armat cu Serbia, la sfârșitul secolului XX.

Este un spectacol despre evenimente reale trecute sub tăcere în mod sistematic, nu doar de comunitatea internațională, ci și de chiar victimele lor.

Violurile sistematice ale femeilor musulmane de către soldații sârbi aflați sub ordin, într-un plan fără precedent de a provoca sarcini, pentru a crește ponderea de populație sârbă din teritoriul Bosniac sunt un capitol deosebit de dur al istoriei recente, și al istoriei cruzimii umane în general. Imposibilitatea relatării acestor atrocități este scrisă chiar în natura credinței islamice, întrucât recunoașterea acestor evenimente ar submina total însăși țesătura fundamentală a familiei în cadrul paradigmei culturale islamice.

Din acest motiv, spectacolul Balcanicele își propune să dea voce, să atragă atenția asupra acestui fenomen, pentru a problematiza tăcerile la care ne supunem și validitatea motivelor pentru care refuzăm comunicarea, la toate nivelurile interacțiunii interumane – de la familie la politică externă.

❗️❗️❗️ Continut sexual explicit* ❗️❗️❗️
* nerecomandat copiilor sub 16 ani

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.