January 18, 2019
News Ticker

Arhiepiscopia Târgoviștei! Sărbătoarea Hramului Paraclisului Eparhial Kretzulescu din Târgoviște


Cu prilejul sărbătorii Sf. Cuvios Antonie cel Mare, hramul Paraclisului Reședinței eparhiale Kretzulescu din Târgoviște , Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a oficiat slujba Sfintei Liturghii, însoțit de un sobor de preoți și diaconi.
La ceremonia liturgică, au participat ostenitori ai Centrului Eparhial, precum și numeroși credincioși din Municipiul Târgoviște.
În cadrul sfintei slujbe, a fost hirotonit întru diacon, pe seama parohiei Bezdead II, Protoieria Pucioasa, tânărul Laurențiu Ionuț Călimănescu, licențiat în teologie și absolvent al cursurilor de masterat din cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.
În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a prezentat personalitatea duhovnicească a Sf. Cuv. Antonie cel Mare și importanța sa deosebită pentru monahismul ortodox, ca de altfel, pentru întreaga creștinătate. Mesajul vieții și activității sfântului ne îndeamnă la aprofundarea sensului existenței noastre în comuniune cu Domnul nostru Iisus Hristos și Biserica Sa cea sfântă.

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.