January 19, 2019
News Ticker

Exclusiv! Află cine sunt noii secretar executiv şi vicepreşedinte PSD Dâmboviţa


3 ore și jumătate! Atât a durat ședința Biroului Executiv Județean al PSD Dâmbovița de miercuri seara, la care au participat membri cu drept de vot ai BPJ, cu excepția lui Liviu Vasilescu – liderul TSD Dâmbovița și consilier județean (plecat în luna de miere), Cătălin Rădulescu – Viceprimarul Municipiului Târgoviște (care a suferit o operație!), Alexandru Tachianu – secretar de stat și Sache Neculaescu – președinte OPVSD Dâmbovița și consilier județean, absenți mai mult sau mai puțin motivat.

În rest, toată crema social- democraților dâmbovițeni, deciziile fiind adoptate în unanimitate!

Astfel, Daniel Cristian Stan – primarul Municipiului Târgoviște, președintele PSD Târgoviște și vicepreședinte PSD Dâmbovița, a fost ales în funcția interimară de secretar executiv (funcție rămasă vacantă după demisia lui Alexandru Oprea – actualul președinte al Consiliului Județean Dâmbovița), iar în locul domniei sale, în calitate de membru BPJ și vicepreședinte PSD Dâmbovița, a fost ales, interimar, până la Conferința Județeană de Alegeri, Ionuț Bănică – primarul comunei Corbii Mari, criteriul primordial fiind reprezentrea zonală a unui lider de anvergură local.

De asemenea, vineri, 26 ianuarie, este data stabilită pentru reuniunea Comitetului Executiv Județean, care va avea loc tot la Mija, ședință în cadrul căreia va fi ales candidatul pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița (din 4 candidați!) și va fi analizată activitatea conducerii administrative a CJD (Alexandru Oprea și Alin Manole).

Fără doar și poate, liderul PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Ţuţuianu, va încerca, după principiul deja anunțat, “Ori eu, Ori el!“, să forțeze schimbarea actualului președinte CJD, Alexandru Oprea. Cu un vot, mai mult sau mai puțin plauzibil (dar și cu mandatul pe masă!), favorabil în CExJ, președintele PSD Dâmbovița va merge la reuniunea Comitetului Executiv Național de la Iași, care se va desfășura în perioada 29 – 30 ianuarie, propunere care are șanse multiple să fie respinsă, în condițiile unei noi arhitecturi extrem de fragilă a polurilor de putere din interiorul PSD, dar și cu o apropiere evidentă a șefului Executivului cu președintele CJD.

Mai mult decât atât, la ultimul BPN, premierul Mihai Tudose a propus ca viitorii miniștri ai propriului său Cabinet restrâns să fie și președinți de organizații județene, în condițiile în care 14 lideri care întrunesc această condiție sunt președinți interimari.

Una peste alta, bătălia internă din interiorul PSD Dâmbovița și nu numai este deschisă, nefiind excluse surprize de proporții, depinzând de poziționarea fiecăruia dintre lideri.

Oricum, Daniel Cristian Stan ia o opțiune serioasă în favoarea preluării conducerii partidului, în noile condiții, de izolare a Organizației Județene PSD Dâmbovița în raport cu staff-ul național al partidului.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.