January 22, 2019
News Ticker

Colaborare CJD – Primărie! Nou parc, modern, în Municipiul Târgoviște


Municipiul Târgoviște va beneficia de un un nou parc.

Astfel, pe o suprafață de aproximativ 16.500 mp, parte a terenului aferent fostei UM Gară, va fi construit un parc modern, iar o zonă degradată a orașului va fi transformată radical.

Proiectul are în vedere realizarea unor spații verzi generoase, prin plantarea de vegetație arboricolă și crearea de aranjamente florale.

Totodată, va fi construită o bibliotecă în aer liber, vor fi realizate locuri de joacă pentru copii, platforme pentru jocuri de relaxare pentru adulți, va fi construit un skate-park, un amfiteatru în aer liber, etc.

Din noul parc nu vor lipsi pistele de biciclete, aleile pietonale, rețelele moderne de iluminat public sau grupurile sanitare.

Investiția va fi finanțată prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 4, “Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile” și este rezultatul colaborării dintre Consiliul Județean Dâmbovița (care a pus la dispoziție terenul și documentația tehinică) și Primăria Târgoviște (care va accesa sursa de finanțare și va asigura implementarea).”, a mărturisit Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgoviște.

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.