April 20, 2024
News Ticker

2 investiții în infrastructura educațională, aprobate în ședința Consiliului Local Municipal Târgoviște

În ședința Consiliului Local Târgoviște au fost aprobate 2 investiții deosebit de importante pentru infrastructură educațională locală.

Astfel, Școala Gimnazială “Matei Basarab” (nr. 13) și Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” (nr. 8) vor face obiectul unor lucrări importante de modernizare, reabilitare și extindere.

Cu privire la Școala Gimnazială “Matei Basarab”, va fi reabilitată integral clădirea existentă, se va construi o extindere în suprafață desfășurată de aproximativ 1400 mp, se va construi o sală de sport, se va realiza un teren de sport exterior, vor fi refăcute trotuarele, aleile și spațiile verzi.

Și la Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” vor fi realizate ample lucrări, în sensul că vor fi reabilitate corpurile existente și se vor construi nu mai puțin de 6 corpuri noi de clădire.

Astfel, se va realiza creșterea numărului de săli de curs de la 22 la 36, se va construi o sală de festivități, se va extinde sala de sport, se vor construi grupuri sanitare și vestiare aferente zonei sportive, la care se adaugă o clădire tehnică.

Proiectele vor fi depuse în vederea finanțării prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10, “Îmbunătățirea infrastructurii educaționale” și au o valoare cumulată de peste 40.000.000 lei, contribuția administrației locale fiind de numai 2% din valoarea eligibilă a proiectului

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1