January 22, 2019
News Ticker

Liderul PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu: “În anul 2018, Dâmbovița va fi un șantier!”


Liderul PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu, apreciază că Legea Bugetului de Stat răspunde nevoilor județului Dâmbovița, realizând și o trecere în revistă a marilor proiecte de investiții derulate în cursul anului 2018.

DN7, Bâldana – Titu, se află în procedura de evaluare și există o alocare integrală de 250 de milioane lei, alocați prin Legea Bugetului. Vor continua lucrările la Universitatea Valahia din Târgoviște pentru dezvoltarea campusului universitar, fonduri necesare pentru obiectivele prin PNDL 1 și 2, circa 35% din sumele alocate la nivel național sunt credite bugetare, continuarea lucrărilor la Spitalul Moroieni, pentru care valoarea totală era de 5 milioane de euro, iar în 2017 am alocat 2 milioane de euro. Facem demersuri pentru ca o parte dintre resurse să vină prin companiile naționale, de exemplu, ROMARM, pentru Mija și Dragomirești, din industria de apărare. Sper să avem o soluție pentru DN 71, pentru care avizul de mediu va fi obținut în luna februarie, finanțat din bani europeni. De asemenea, se află în lucru Hotărârea de Guvern privind declararea stațiunii turistice Moroieni – Padina – Peștera de interes național. Avem în vedere punerea în aplicare a Programului Operațional Infrastructura Mare pe zona de apă și canal, pentru care avem 52 de localități cu fonduri de peste 222 de milioane de euro. În Dâmbovița avem alocați 30 de milioane de euro pentru Programul Național de Gestionare a Deșeurilor.

Bugetul răspunde, în bună măsură, nevoilor pe care le are județul Dâmbovița. Vom avea și 2 rectificări bugetare și o realocare a fondurilor prin PNDL, întrucât nu s-au încheiat toate contractele, nici la Dâmbovița, nici la nivel național. O temă insuficient conturată, pentru care avem discuții cu Ministerul Dezvoltării Regionale, este legată de preluarea unor obiective de investiții pe bani europeni prin Programul Operațional Regional, de exemplu, șoseaua de centură a Municipiului Târgoviște și o analiză la CJD cu drumurile. În anul 2018, Dâmbovița va fi un șantier ! Sunt 246 de proiecte, unele sunt în licitație, vom porni lucrările prin PNDR și prin GAL-uri”, a declarat senatorul Adrian Țuțuianu – Președintele PSD Dâmbovița.

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.