December 13, 2018
News Ticker

Liderul PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu: “Ani mulți și buni, domnule profesor Stanciu Carpenaru!”


Ieri a fost ziua de naștere a unuia dintre profesorii care au avut un rol important în formarea mea profesională – Stanciu Cărpenaru.

Personalitate marcantă a județului, cetățean de onoare al municipiului Târgoviște, născut în 1935, în comuna I.L. Caragiale, Stanciu Carpenaru este profesorul căruia am avut onoarea de a-i fi student și doctorand. Mulți dintre oamenii care au ocupat sau ocupă funcții importante în Statul Român au fost formați de profesorul Cărpenaru

A fost unul dintre cei care, din respect pentru locul în care s-a născut, a contribuit, definitoriu, la primii ani de existență ai Universității „Valahia”, predând la catedră viitorilor specialiști în științe juridice și, poate cel mai important, formând actualele cadre didactice.

Este un reper al dreptului comercial. În fiecare an, publică o nouă ediție a tratatului de drept comercial, o lucrare de referință pentru practicienii și teoreticienii domeniului.

Îi spun încă o dată, și aici: Ani mulți și buni, domnule profesor!

P.S: Imaginea este din 2013, de la susținerea de către subsemnatul a examenului pentru obținerea postului didactic universitar de conferențiar. Am fost onorat să-l am alături!”, a mărturisit senatorul Adrian Țuțuianu – Președinte PSD Dâmbovița și chestorul Senatului României.

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.