March 29, 2024
News Ticker

DGASPC Dâmbovița! Centrul de Servicii Comunitare Gura Ocniței, program artistic de Sf. Andrei

Persoanele cu dizabilități din cadrul Centrului de Servicii Comunitare “Sfântul Andrei” Gura Ocniței, au organizat ziua centrului și au susținut un program artistic, dedicat sărbătorii Sfântului Andrei.

Activitățile recreative vor continua și în zilele următoare în centrele subordonate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, deoarece în data de 3 decembrie se sărbătorește Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități.

Beneficiarii adulți din cadrul Centrului de Servicii Comunitare „Sfântul Andrei” Gura Ocniței, Centrului de Servicii Comunitare „Floarea Speranței” Pucioasa și Centrului de Îngrijire și Asistență Pucioasa, vor marca această zi cu mese festive, audiții muzicale, precum și alte activități recreative.

Copiii cu dizabilități din cadrul Complexului de Servicii Sociale Găești și cei din cadrul Complexului de Servicii Sociale “Floare de Colț” Târgoviște sărbătoresc această zi cu mese festive, jocuri și vizite tematice la Complexul Muzeal Târgoviște-“leagăn de istorie”, Muzeul de istorie- expoziția “Aurul și argintul antic al României” și Muzeul “Vasile Blendea”- “model de pictură și sculptură românească”.

Cu ocazia acestei zile, reamintim că la nivelul județului Dâmbovița, în afară de persoanele cărora li se acordă servicii în centre de tip rezidențial, sunt și 17812 persoane cu dizabilități neinstituționalizate, care beneficiază de drepturile oferite de certificatul de încadrare într-un grad de handicap, din care 16356 adulți și 1456 copii.

Marcarea Zilei Internaționale a persoanelor cu dizabilități este un bun prilej de a promova accesul cu șanse egale la viața societății și de a sprijini integrarea și incluziunea socială a acestor persoane.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1