November 18, 2018
News Ticker

Deputatul PSD, Oana Vlăducă: “Guvernul Tudose, Acord cu Banca Mondială!”


Guvernul a adoptat săptămâna trecută, printr-un memorandum, acordul de principiu pentru contractarea unui împrumut de la Banca Mondială în vederea sprijinirii activităților preliminare realizării proiectului de construcție a autostrăzii Ploiești-Brașov. Valoarea împrumutului este de până la 35 milioane EUR, acordat prin intermediul Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare, instituţie membră a Grupului Băncii Mondiale.

Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Transporturilor vor întreprinde demersurile necesare pentru pregătirea proiectului și pentru solicitarea asistenței financiare, urmând să se convină cu Banca Mondială instrumentul de finanțare care va fi utilizat, pentru a permite demararea cât mai rapidă a activităților.

În cadrul Ministerului Transporturilor va fi creată o Unitate de Management a Proiectului, care va dispune de experiența necesară în ceea ce privește implementarea unui astfel de proiect și aplicarea procedurilor Băncii Mondiale“, a mărturisit deputatul Oana Vlăducă – Vicepreședinte PSD Dâmbovița

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.